| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 26, 2006 18:23 Заглавие: Funai TV-2000T MK7 хипер банд тунер...? |
|
|
Някой слягал ли е хипербанд тунер на такъв фунай ?
1. Интересува ме къде може да се вземе и за колко ?
2. Модел номер на тунера ?
3. Само подменянето на самия тунер ли се прави или трябва да се правят други интервенции по TV-то (да го нося на сервиз)?
Благодаря и поздрави ! _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 26, 2006 19:02 Заглавие: |
|
|
Това е почти единствения телевзор на който се слага без никакъв проблем хипербанд тунер.Предполагам че в София има тунер GDC и не е скъп 11лв е при нас .Разпойваш стария запойваш новия и си в бизнеса.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 26, 2006 22:51 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Това е почти единствения телевзор на който се слага без никакъв проблем хипербанд тунер.Предполагам че в София има тунер GDC и не е скъп 11лв е при нас .Разпойваш стария запойваш новия и си в бизнеса.  |
Много лош отговор! 11лв. може и да не тръгне тунера. Купувах май един път такъв, дето не ставаше за нищо. Свалянето на тунер без съответната квалификация и оборудване е опасна. Виждал съм не един телевизор, спрели да работят тотално след такава намеса. Включително и на точно този модел. Така че верния отговор е В СЕРВИЗ. Всяка жаба да си знае гьола! Не ми е ясно как се плачат колегите че нямало работа, след като във форум който би трябвало да е само за специалисти се дават съвети от сорта направи си сам! Ако имах права, бих изтрил написаното и от мен и от Другаря Коцев. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 27, 2006 0:18 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
Та последно да вярвам или да не вярвам.
И по темата :
Трябва ми модел на необходимия за случая тунер и къде да го търся.
Квалификацията ми е достатъчна за подмяната му ОСВЕН ако не трябва да се правят допълнителни доработки.
Ако кажете, че има нещо по специфично бих склонил да го нося в сервиз. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 27, 2006 8:24 Заглавие: |
|
|
Колкото до годноста на тоя модел тунери до сега не съм имал проблем с тях и масово ги ползвам. Пак потвърждавам че на такъв Фунай най лесно се слага тунер. Е ако при разпойването счупи платката това си е за негова сметка. Идвал е при мен и телевизор със счупен кинескоп при такова неопитно разпойване.Предполагах че питащия след като има близо 200 поста във форума има и основата за да се справи.
Слагал съм най различни тунери захранвани с 12в и на Фунай са работили без проблем но все пак GDC си остава за мен най добрия. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 27, 2006 8:28 Заглавие: |
|
|
Ако знаеш и можеш след смяната на тунера да регулираш и АРУ - тогава действай. Но Митко е прав - всяка жаба да си знае гьола. Това движение - "Направи си сам" умря отдавна. То беше по времето когато нямаше достатъчно квалифицирани специалисти за извършване на услуги и др.подобни дейности. Пък и се "гордеехме" че българина може и знае всичко!  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 27, 2006 8:32 Заглавие: |
|
|
Напълно съм съгласен с казаното от колегите.Ще го имам в предвид за бъдеще.Било каквото било до края на тази година пък от догодина пак както си беше.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 27, 2006 9:51 Заглавие: |
|
|
Съдейки по моя скромен опит /сложил съм десетина/ на този модел възникват проблеми с някои програми на кабелната-звука е с брум и моаре на картината-винаги се налага донастройка на филтрите и АРУ. _________________ Az sam |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 27, 2006 9:54 Заглавие: |
|
|
При нас кабелната е само в метровия обхват и нямам никакви проблеми.До сега не ми се е налагало да регулирвам АРУ. Вероятно съм голям късметлия.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 27, 2006 10:13 Заглавие: |
|
|
Свестен ли е тунера (като GDC) няма проблеми. Иначе има всевъзможни боклуци средно по 8 лв. с които "меши" програмите, бръмчи и всичко каквото се сетиш.
Темата се поизчерпи и засега ще я заключа, а ако някой не е затрупан от работа и ще си търка клавиатурата - продължението в говорилнята. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|