| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bandit Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:42 Заглавие: свързване |
|
|
| И аз имам микроника ама ми стои а изкам да го видя как работи този стар габровски плотер със стандартен кабел неще за това ще ви помоля за тези които са го пробвали да дадете схемата на свързване между плотера и компютъра благодаря предварително , също така някои ми беше споменал че драивера трябва да бъде за hp7470 ,казват че бил откраднат едно към едно от този модел. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
neizwesten Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 27, 2004 14:24 Заглавие: Драйвера работи само под 95 и 98. |
|
|
| Филипов написа: | Simeon, доколкото зная тъпия драйвер на този плотер работи САМО с CorelDraw8 Защо е така попитай производителя, може и нещо да са оправили или понаписали нещо ново.  |
А аз "доколкото зная" баба ти е маймуна!
Драйвера работи САМО под Win98 и НЕ работи под ХР.
А защо е така? Ами защото е драйвер за 95. |
|
|
 |
bandit Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2004 10:10 Заглавие: re: mikronika |
|
|
| Макар ,че ви помолих да ми постнете свързващиат кабел за микроника никои не пожела да ми помогне, подкарах го този плотер работи идеално, но под дос разбира се това не е никакъв проблем защото, това което искате да ви начертае ще си го правите под win а после ще си портвате само фаила и под дос плотерът ще ви го чертае, ако някои иска ще пусна страхотна програма за платки и схеми , работи идеално с микрониката , в момента се мъча да го накарам да ми чертае направо върху стъклотекстолит с маркерите които се продават в магазините за електроника ,но ще триабва да му направя едно приспособление. |
|
|
 |
ATS Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 16, 2004 18:10 Заглавие: Re: re: mikronika |
|
|
| bandit написа: | | Макар ,че ви помолих да ми постнете свързващиат кабел за микроника никои не пожела да ми помогне, подкарах го този плотер работи идеално, но под дос разбира се това не е никакъв проблем защото, това което искате да ви начертае ще си го правите под win а после ще си портвате само фаила и под дос плотерът ще ви го чертае, ако някои иска ще пусна страхотна програма за платки и схеми , работи идеално с микрониката , в момента се мъча да го накарам да ми чертае направо върху стъклотекстолит с маркерите които се продават в магазините за електроника ,но ще триабва да му направя едно приспособление. |
i na men mi trqbva opisanie na svyrzvashtiq kabel molq .
za koq programka stava vypros
i as mislq da go polzvam za naprava na el.platki ,opityta ti bi mi pomognal mnogo. As syshto mislq da go polzvam pod DOS za da imam po malko problemi. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ZHENYA Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 05, 2004 13:47 Заглавие: микроника П297М1 |
|
|
Перепрошую, але шукаю по світу , чи є у кого ДРАЙВЕР під "микроника П297М1", бо ПРАВЕЦ стоїть дома а не працює, може хто допоможе ???
[email protected]
Дякую. |
|
|
 |
bandit Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 19:10 Заглавие: re: |
|
|
| Програмката с помоща на която подкарах микрониката се нарича smartwork ако неможете да си я намерите ще я uplod на ,супер малка е драйвера за плотера е вграден в нея и е предназначена специално за разработка на печатни платки и изчертаването им с помоща на плотер. |
|
|
 |
IceBurn Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 21, 2004 0:33 Заглавие: |
|
|
Явно може да се подкара и под XP.
Намерих един "универсален" драйвер за всички плотери които ползват HP-GL, но се оказа че е палтен ($99).
Става въпрос за WinLine (www.winline.com).
Ако някой може да го намери и да го качи тук, в http://fileshare.eshop.bg/ или да ми го прати на [email protected]
П.П. Трябва ми много спешно, а нямам под ръка машина с win95/98 за да ползвам другите решения. |
|
|
 |
a21bg Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 0:58 Заглавие: Re: |
|
|
Извинявам се за закъснението от около година, но така и не ми остана време да пусна собственния си плотер "Микроника П297 М1"
Благодаря Ви за информацията която ми дадохте във форума.
При мен плотера тръгна с позиции на ключетата точно както ги е описал Simeon:
B1 - OFF
B2 - ON
B3 - OFF
B4 - ON
S0 - OFF
S1 - OFF
S2 - OFF
A3 - ON
А кабела който е даден в хелпа на winline работи отлично.
Plotter-------Computer
(25-pin)-------(9-pin)
RTS 4 ----------- 1 RLSD
Tx - 2 ----------- 2 Rx
Rx - 3 ----------- 3 Tx
CTS 5 ---|------- 4 DTR
DSR 6 ---|
Gnd 7 ----------- 5 Gnd
DTR 20 -------|-- 6 DSR
.....................|-- 8 CTS
DCD 8 ----------- 7 RTS
Така го пуснах да работи, макар и директно от конзолата.
Сега ще се пробвам да го накарам да работи и с приложения за Windows. |
|
|
 |
propeller Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 10:44 Заглавие: моля за помощ за микрониката |
|
|
настроил съм превключвателите както е писал симеон кабела ми е 25пин M към 25пин Ф но със кабел и без кабел на плотера ми светва диода че няма Хартия. каквото и да натискам по командния пулт се това си свети а не можах да намеря датчик за хартия.
та повреден ли е плотера или аз не правя нещо както трябва. |
|
|
 |
|