|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milen_5002 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 28, 2006 19:39 Заглавие: Проблем с кадровата на Samsung, CK-5039 |
|
|
Колеги, помогнете със съвет.
ТВ-то дойде с изгоряло захранване (SMR40200, HIS0169). Изгорели: Грец, Вх.Дросел и във Вторичната- Ценетров диод на +125В.
Тъй като не можах да намеря двойката инт.схеми, а сащо и КИТа, предлаган от руските колеги реших се да взема "турския КИТ" описан във форума. След монтажа се получи +124В в раб.р-м и 137В - в Стенд бай.
Но се получи хор.черта. Изгоряла инт.сх. VPG101T. Няма я по магазините.
Реших и я замених с малка платка (1 транзистор, 3 резистора, 2 кондензатора- описана от руснаците в сп.Електрон) Тръгна, но се появиха смущения в кадровата синхронизация- трепкане на кадъра с малка лента отгоре. Смених доста електролитни около ТДА8445 и във вт.вериги по захранването, във първичната - 220мкФ/400В. Получи се малко подобрение, но смущениата останаха(трепкането)... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 28, 2006 20:17 Заглавие: |
|
|
Извинявам се,нямам схема под ръка,какъв е видеопроцесора? _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 28, 2006 20:31 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | | Извинявам се,нямам схема под ръка,какъв е видеопроцесора? |
М52309SP.. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 28, 2006 21:32 Заглавие: |
|
|
А това пробвахте ли,
http://old.rc5.ru/tv/msg661548007.html
просто идея и както е казал един от най-добрите в България "Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч."
Нищо,че няма още 21.45 _________________ Димитър |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 28, 2006 23:50 Заглавие: |
|
|
Имаше един вариант,когато 52309 е повредена взимахме сигнал в.о. от един друг пин обръщахме сигнала посредсрвом един транзистор и го подавахме направо на краината схема/ по този начин не използваме буферният чип, които при теб е повреден/. Съжалявам, че не помня подробности но схемичката ми е в компа в сервиза,но мисля, че е обсъждано във форума УСПЕХ _________________
 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 7:51 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | | Имаше един вариант,когато 52309 е повредена взимахме сигнал в.о. от един друг пин обръщахме сигнала посредсрвом един транзистор и го подавахме направо на краината схема/ по този начин не използваме буферният чип, които при теб е повреден/. Съжалявам, че не помня подробности но схемичката ми е в компа в сервиза,но мисля, че е обсъждано във форума УСПЕХ |
Да... това го направих първо преди да сменя сборката VPG101 с транзистор. Проблемът може би е в сборката, защото смущенията се появяват след нея (осцилограма).... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 8:57 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | А това пробвахте ли,
http://old.rc5.ru/tv/msg661548007.html
просто идея и както е казал един от най-добрите в България "Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч."
Нищо,че няма още 21.45 |
Благодаря много... Стана!
Поставих резистор 43К вместо сборката VPG101, както беше написано в руския сайт за този случай... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|