| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 23:40 Заглавие: TV Philips 22CE2261/10S липсва вертикално отклонение. |
|
|
Тънка линия в средата на екрана. Проверено захранването на крайното стъпало 26В. Проверени кондензаторите около ТДА3654. На 1-ви крак на крайното стъпало липсват синхро импулси. Проверих захранването и кондензаторите около ТДА2579 и замених интегралната схема без резултат. Моля помогнете със схема и мнения понеже зациклих.  _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 10:12 Заглавие: |
|
|
Доколкото разбрах си сменил ТДА2579 а самата вертикална смени ли я?
Като и вдигнеш 1во краче във въздуха мери тогава дали имаш импулс на изхода на ТДА2579 |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 10:56 Заглавие: |
|
|
При вдигнат 1-ви крак на крайното стъпало също няма постъпващи импулси от синхронозиращата схема, затова се насочих първо към нея и я подмених без резултат. Мисля че наличието на синхро импулси е задължително независимо дали работи или не крайното стъпало. Направи ми впечатление че при отпоено крайно стъпало изхода на ТДА2579 стои на нула, което е нормално за емитерен повторител, а при всичко свързано се качва на 6 волта. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 11:06 Заглавие: |
|
|
От ТХО-то трябва да излиза 12 в което захранва 2579 след като тръгне телевизора. Провери дали не са изгорели или завишили стойноста си предазните резистори на това захранване. Имаше модели които по целия път на захранването имаха такива към всички схеми. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 11:14 Заглавие: |
|
|
Захранването на 2579 е проверено и всичко е нормално. Знаете ли дали има съществена разлика между ТДА2579 и ТДА2579B, първата е оригиналната а втората купих според мен доста солено, но цените се били повишили!?
P.S. Излизам за два три часа и после пак ще го боря. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 14:22 Заглавие: |
|
|
| Добри според както го сочи науката проблема е около ТДА2579.На 3 то краче огледай елементите свързани към него защото там е генератора за ВО.На 2 ро идват от вертикалната кадрово напрежение а на 1 во е изхода за към ТДА3654.Така че първо трябва да ти заработи генератора в ТДА2579.Но нищо чудно и новата ти схема да не работи въпреки че в последно време ги купувам за около 8 лв. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 14:52 Заглавие: |
|
|
TDA2579 има 2 захранвания. На 16 крак за хоризонталния генератор и на 10 за останалата част, вкл. вертикала. Ако крайното не ти върне обратна връзка, няма да има и правия сигнал. Може да пробваш да "вкараш брум" на крайното и трябва да разпъне нещо. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2004 14:18 Заглавие: |
|
|
Искам да благодаря на всички които ми обърнаха внимание. Проблема се оказа наистина в крайното стъпало за вертикално отклонение. Ако не връща сигнал изчезват и запускащите импулси. Лека работа и успех. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
|