Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпроси за електрожен

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 04, 2004 1:06    Заглавие: Въпроси за електрожен Отговорете с цитат

трябва ми обяснение за това как точно работи електрожен, принцип на това как се променя тока, при положние че е последователно връзване, и защо едната бубина е завъртяна.
ако някои знае нека ми пише на пощата: [email protected]
предварително благодаря на тези който ще ми отговорят.
Laughing

Idea Филипов Edit: Следващия път слагай заглавия, които отразяват същността на проблема Exclamation
Върнете се в началото
крикич
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 12, 2004 15:57    Заглавие: едър траф Отговорете с цитат

Електроженът си е трансформатор, който бачка в режим на късо съединение и за това е навит с по-едра жица.
ако мощноста на първичната намотка е например 2кW, ако електрожена има 80%КПД - от вторичната намотка може да изкараш 1,6кW(2*0.8=1.6). Ако първичната намотка е на 220V то тока е 2000/220=9А. Ако на първичната намотка има 500 намотки , а на вторичната 25 намотки, напрежението на вторичната намотка е 220/(500/2)=11, Напрежението на вторичната намотка е 220/11=20V. За тока във вторичната верига е 1600/20=80А.
понеже тока загрява проводниците, като топлината зависи Q=R*I*I... смятай - късо - R=0.01 Ом и ... електрода се разтапя.
е нещо такова е електрожена
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети