Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SCHNEIDER STV 12-671 захранване TDA4605-2 гори tranz ON4521
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Яну 04, 2007 20:44    Заглавие: SCHNEIDER STV 12-671 захранване TDA4605-2 гори tranz ON4521 Отговорете с цитат

колеги смених кондензаторите 1 мФ/100В и 100мФ/16В смених интегралката TDA4605 и транзистора ON4521 с BUZ91A предния бе изгорял..след запускане на захранването след малко транзистора пак изгоря.Някой може ли да помогне с идея или със схемата ако я има .Пощата ми е [email protected]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 04, 2007 20:47    Заглавие: Re: SCHNEIDER STV 12-671 захранване TDA4605-2 гори tranz ON4 Отговорете с цитат

plam65 написа:
колеги смених кондензаторите 1 мФ/100В и 100мФ/16В смених интегралката TDA4605 и транзистора ON4521 с BUZ91A предния бе изгорял..след запускане на захранването след малко транзистора пак изгоря.Някой може ли да помогне с идея или със схемата ако я има .Пощата ми е [email protected]

Апропо захранването не тръгна само дето изгоря полевия след 2 секунди.после пуснах захранването без полевия и на 6 ти извод на интегралката имаше 12 волта а на 5 ти извод дето е за управлението на полевия транзистор има пулсации на 2-3 секунди само скача напраежението ..
Върнете се в началото
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Яну 04, 2007 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени я пак тази 4605.Пускай през 100 W лампа да не пукаш по шепа ментета.Откачаш ТХО и така докато тръгне.Сега погледнах и схемата R810,811,802 да не са с променени стойности или D804,805 направо със смяна.

Последната промяна е направена от bamze на Чет Яну 04, 2007 21:15; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Яну 04, 2007 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата е в пощата Ви.Да не би транзистора да е менте.Диода и кондензатора в дрейна как са?
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Чет Яну 04, 2007 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, искам да спомена едно мое мнение по въпроса със запускането с лампа. Аз лично не съм съгласен с него, защото лампата има нелинейна характеристика, и то точно обратното на това което ни е нужно на нас. В смисъл, има първоначално ниско съпротивление(50-60ом) което в последствие се увеличава. Аз ползвам за предпазване съпротивление околу 300ом/10W. В повечето случаи телевизора и в работен режим ако е до 21инча-работи. За захранващи блокове с ниски ватове, от сорта за на DVD даже си слагам и 500ом. , за всеки случай. А за настоящия проблем, най важно да се проверят двата високоомни резистора от захранването към интеграла.
danail54
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Godech

МнениеПуснато на: Чет Яну 04, 2007 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

съпротивлението от +300в към второ краче на 4605-330к по друга схема която гледам -ако е прекъснало ще ти иэбива buz__
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 05, 2007 1:36    Заглавие: Отговорете с цитат

danail54 написа:
съпротивлението от +300в към второ краче на 4605-330к по друга схема която гледам -ако е прекъснало ще ти иэбива buz__

Даам-на симулацията на тока.Направо да го сменя високоомния резистор,дори и да показва на мерене че е здрав.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
danail54
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Godech

МнениеПуснато на: Пет Яну 05, 2007 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

още малко за това ИЗ-ако е прекъснал високоомен резистор от +300 към 3-то кр на TDA4605 (820к по схема на siemens) тогава ИЗ не тръгва а се чува съвсем тихо цъкане в ИТ като швейцарски часовник
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Пет Яну 05, 2007 19:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Имал съм случай на BUZ91 ментета Пробвай с друг транзистор
Върнете се в началото
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 05, 2007 20:35    Заглавие: Отговорете с цитат

fonev_tv написа:
Имал съм случай на BUZ91 ментета Пробвай с друг транзистор

Колеги имам питане отново:-) ако има късо съединение във вторичните вериги има ли защита за транзистора на импулсното или се разчита само на предпазителя?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети