|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
foks Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 04, 2007 19:59 Заглавие: Стабилизатор с КА715 - изчисляване... |
|
|
Здравеите!
Имам проблем със цялата тази исторя.Намерих си схемата която ми трябва с разширение по ток и защита от свръхток-ето ви линк да погледнете стр.23 фир.13.
http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/K/A/7/8/KA7815.shtml
Идеята ми е следната: искам да разбера как точно изчислятват (формулите) за транзисторите TIP42 ?!, R1 как са го избрали 3ома и т.н, общо взето как става цялото изчислене на стбилизатора аз искам да имам на изхода 15волта, 2.5А ном.ток,2.6А ток на защита и 3А свръх ток...
но като цяло искам да схвана самия алгоритам за изчислене, за да мога да сметна после и за 7805...та ако някой има идея готов съм да го обсъдим.
Благодаря!
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 05, 2007 8:10 Заглавие: |
|
|
| Резистора R1 задава при какъв ток ще започне да работи проходния транзистор Q1, а също така е свързан и с максималния ток и коефициента на усилване по ток на транзистора. (вж. формулата на фиг.12). Другия резистор ти ограничава "тока на късо" като в случая се разчита на защитата в самия регулатор. |
|
|
 |
foks Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 07, 2007 18:55 Заглавие: |
|
|
| Благодаря и аз стигнах до тези изводи общо взето. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|