|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nqkoi_Zabluden Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 06, 2007 15:32 Заглавие: ultra(super) capacitor |
|
|
Възползвам се от името на подфорума "Just Talking" ако може някой да ми поясни за това нещо наречено супер кондензатор.
Темата е една извадка от тази за електромобила.
Доколкото знам Голфкарите се задвижват или могат да бъдат задвиждани от такива кондензатори.
Но какво представляват те.
Ето от къде бях "запален" - http://www.metricmind.com/ac_honda/ultracaps.htm
Доколкото са ми разправяли моите даскали "специалисти" в момента имало кондензатор който можело да захранва трамвай в продължение на 5км.
На мен ми е интересно обаче, защо в хибридните автомобили използват и супер кондензатори и батерии..? Това е едното,
а другото: Как мога да си изчисля колко супер кондензатора ще ми трябват за даден електромотор и с колко капацитет трябва да са, за да вдигна напрежението до 80волта.
Другото което е, ако захранват електромотор, ще може ли обратно да се връща енергия която да зарежда наново кондензатора. Фактически да се елеминира батерията. Разбира се при положение че автомобила е хибриден.
Благодаря на отзовалите се.
Ако ми препоръчате и някой буквар също ще съм благодарен.
Ако има и i-книжарница с такава насоченост.
Общо взето се интересувам от електродвигатели (то такава ми е и специалността).
Знам че това което съм си наумил не е хич лесно, ясно е че при опит за зареждане на батерия от електромотор едва 10% има "успеваемост" ако може така да се нарече, знам че и доста от енергията отива в атмосферата като топлина (при кранове). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nqkoi_Zabluden Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|