| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ant9 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 06, 2007 14:21 Заглавие: Проблем с трептене на картината на телевизор JVC 21инчов |
|
|
Здравейте, баща ми е вързал стар 21инчов JVC телевизор към евтина турска антена с която хваща Канал 1, БТВ и Нова. Проблема с трептенето на картината на телевизора се появява сега, през зимните месеци. Аз си го обяснявам с недостиг на напрежение за кинескопа(телевизора е с електронно-лъчева тръба), но не съм сигурен. Картината на Канал 1 е чиста без трептене, докато БТВ и Нова се гледат със силни вертикални трептящи линии, особено Нова е най-зле. От пролетта нататък този проблем изчезва. Тоест е сезонен.
Баща ми пробва да върже един стар български токоизправител(380VA), но нищо по картината не се оправи.
Около телевизора няма някакви силни магнити(има стар касетофон и видео но те са отстрани, а не отзад).
Антената подава сигнал на малко усилвателче, но този усилвател е вътре в стаята където температурата на пада под 10-12 градуса. Дължината на кабела от антената до усилвателя е към 10-ина метра, кабела е обикновен, какъвто слагат и Пловдивския Евроком, с медна оплетка, фолио и пластмасова обвивка.
Баща ми живее в къща, няма включени печки или реотанни тела към неговия електромер(който е от новите, електронен).
Ако знаете какъв е проблема и как да се реши ще съм благодарен за обяснението.
Ако е нужно да се купи свестен токоизправител, моля да ми дадете ориентировъчно цени и откъде може да се закупи. За Пловдив става навъпрос. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 06, 2007 14:27 Заглавие: |
|
|
На усилвателчето има вероятно потенциометър с който се регулира усилването.Опитай с него ако не се реши проблема другото няма да ти е по-силите.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 06, 2007 14:34 Заглавие: |
|
|
| Може би трябва да се потърси и друго место на антената.Щом като в метровия обхват си работи добре то проблема не е в захранването а в качеството на сигнала в дециметровия обхват. |
|
|
 |
ant9 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 06, 2007 16:02 Заглавие: |
|
|
Може ли да се купи по-добър усилвател от фабричния? Или да се сложи филтър?
Искам да питам да ли не може да се подмени фабричния усилвател с друг по-качествен и колко ще струва? Може ли да се сложи филтър преди телевизора за да се намалят смущенията при усилването?
Антената е окачена на метален прът, който е заварен за астмалък-а. Отдолу има бетонна плоча на гараж, но няма много арматура вложена в плочата. Могат ли всичките тези железа да смущават сигнала?
Последната промяна е направена от ant9 на Съб Яну 06, 2007 16:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 06, 2007 16:06 Заглавие: |
|
|
| А не е ли по-лесно да се ремонтира телевизора, отколкото да се нагаждат външните условия, за да работи развален. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 06, 2007 16:07 Заглавие: |
|
|
Позавъртете антената насам-натам.
Ако има възможност - сменете я с някоя с повече елементи (съответно по-голямо усилване).
От усилвател има файда когато има нещо за усилване.
Когато съотношението сигнал/шум е лошо усилвателя усилва и шумовете в честотния си спектър и ползата от него е никаква. |
|
|
 |
|