| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 14:26 Заглавие: Въпрос за TV "HESS" |
|
|
Телевизора няма модел, 21 инча, флат. Процесор ST92T195D7B1, видеопроцесор STV2247H, вертикална TDA8174. На платката има лепенка, на която пише 0607А, предполагам, че това му е шасито, ако въобще има шаси този телевизор.
Проблема е следния: Телевизора работи, но при по-тъмни картини се появява вертикално назъбване на картината всеки път на различно място на екрана. Ефекта е подобен на този, когато е изсъхнал големия кондензатор в захранването, но не е постоянен, а само при по-тъмни картини. Предполагам, че дефекта е в системата за ограничаване тока на лъча, но нямам схема и ми е трудно да разгадая кой елемент за какво служи. Молбата ми е, ако някой се е сблъсквал с този проблем да ми помогне със съвет, или поне схема да ми изпрати. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ghost_13 Активен потребител

Регистриран на: 15 Окт 2004 Мнения: 94 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 20:29 Заглавие: |
|
|
| смени ТХО то не си губи времето |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 21:38 Заглавие: |
|
|
| Пропуснах да спомена, че при намален контраст наполовина дефекта не се появява, или поне не е толкова забележим. Пак ли е от ТХО-то? |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 22:02 Заглавие: |
|
|
| Процесора изнесен ли е над основната платка ако е така провери електролитите патят от калпави кондензатори смени и бина за всеки случаи защото скоро подобно шаси със същия състав беше отпушил максимално кинескопа и излезе бин колкото и да не вярвах Успех |
|
|
 |
ghost_13 Активен потребител

Регистриран на: 15 Окт 2004 Мнения: 94 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 22:34 Заглавие: |
|
|
подържаме ги гаранционни тези прекрасни български софии имахме същия проблем в първите партиди ТХО то е малко по габарити явно е за 14 инча но китаеца явно е решил че щом има картина значи е добре в по новите ТХО то е по голямо може да се каже 2 пъти то работи по стабилно проблема беше отстранен с подмяна на ТХО то с по голямото но нали знаеш живота крие винаги изненади просто помагам с каквото мога  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2004 21:28 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички, които писаха по темата ми. Явно проблема е в ТХО-то, но този телевизор е на човек от малцинството, купил го е от заложна къща и със сигурност няма пари, за да плати ремонта. Връщам му го, пък да се спасява както знае. Най-вероятно ще си го гледа така.
Закривам темата. |
|
|
 |
|