| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 08, 2007 20:31 Заглавие: Телевизор AIWA TV-1402 |
|
|
Здравейте!
Телевизорът не работи - не работи хоризонталната развивка, захранващите напрежения са нормални, с изключение на напрежението 8,6V (от D825) - то е 3 V, а напрежението след регулатора IC822 - ST3050R - изв. 3 - е 0,5V вместо 5V.
Проверих със замяна диода, IC822, кондензаторите С834А, С828,С835, но без ефект. Опитах с външно подаване на напрежение 8V - при това от регулатора излизат 4,5 V, но телевизорът отново не тръгва. Пробвах с разтоварване на веригите на 5 V - ако оставя захранен само цифровия блок - напрежението се увеличава на около 1 V, а ако захраня само процесора и паметта - напрежението се качва до около 1,5 V.
На кварца на процесора има осцилации. Вече нямам идеи какво може да предизвиква това спадане на напрежението - освен да са дефектни и цифровата част, и процесорът, и да претоварват веригата.
Моля ако някой се е борил с подобен дефект, да сподели, а също така - ако пропускам нещо - моля за съвети!
Благодаря! _________________ skype: radko56 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 08, 2007 20:52 Заглавие: |
|
|
Според мене проблема ти е само в цифровия блок.При скапан синхропроцесор ефекта е подобен. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 08, 2007 21:01 Заглавие: |
|
|
Но защо тогава напрежението 5V не се нормализира, когато откача веригата към цифровия блок.
Аз се съмнявам, че има и други дефектни неща, а при тези цени на синхропроцесора - мисля че е рисковано да го подменя и да се окаже, че има още (и скъпи) части за подмяна. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 08, 2007 21:23 Заглавие: |
|
|
Сработва ти защитата на процесора да намали 5в..При включване на тв. ако някоя от въпросните цифрови схеми закучи шината тв. влиза в глуха защита.Може и да е повредена самата платка а не чиповете. Успех _________________ Иво Банов |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 08, 2007 22:11 Заглавие: |
|
|
Съвсем познато ми звучи-правил съм такъв 21"след гръмотевица-нямаше нищо здраво останало.Но при мене половината крака на схемите окъсяваха на маса-проверете _________________ Az sam |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 08, 2007 22:26 Заглавие: |
|
|
На тия процесора има stby захранване през едно транзисторче а тази интегралка за която се е хванал е ресета на процесора и работното захранване 5в. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 08, 2007 23:38 Заглавие: |
|
|
| Виж близо до импулсния тансформатор в първичната страна имаше един електролит мисля беше 47 микро ,вземи го смени,и аз така си мислех че щом вторичните напрежения са добре,в първичната страна нямам работа ,ама не би. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 9:01 Заглавие: |
|
|
Напоследък с каквато и ще да е повреда такъв телевизордошъл в сервиза първата ми работа е да отпоя платката с цифровите схеми намазвам я с паста за припойване удрям и едно хубаво ама хубаво запойване след което я измивам хубаво с ацетон и почти 90% от дефектите са излизали от нея. След като съм се убедил че тя е е наред тоест всичко е припоено както трябва тогава почвам да търся дефект на друго място.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 13:39 Заглавие: |
|
|
Коцев, защо е отслабнало бебето? Май не си го хранил добре през празниците
Radko, за да се ориентираш от къде идва проблема/проблемите - трябва да включиш уреда на [А] и да измериш какъв е тока в тези вериги като започнеш от 8-те волта, а след това 5-те на платката, на процесора и т.н. Успех! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 13:46 Заглавие: |
|
|
Бебето вече е европейче затова е елегантно А както писах по горе аз винаги почвам от тая платка . До сега не ми се е налагало да правя захранване на такъв телевизор и винаги дефектите са ми били в тая платка. Разбира се това не изключва да има сега проблем в захранването . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|