| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 6:44 Заглавие: |
|
|
Пхаха...интересни исказвания Значи по-обратен ред ше ви карам: клас D с консумация??? За съглауване на антена говоря, щото без такова може и повече от 2A да стигнеш...ами антена...то само с една жица не се прави...май, пък може и аз да греша, нямам диплома за електроника С тия модулчета можеш да си направиш всичко...ама от 10 до 30 метра растояние, ако ще и 10W предавател да имаш. Казват се свръхрегенеративни приемници...преставляват 1 транзистор + трептящ кръг и втори транзистор за демодулатор и струват 15 лв, а ако прижалиш малко повечко пари (25-30) ти дават с операционен усилвател Аз някъде в първите си постове по тая тема не може да не съм споменал че става въпрос не за детска играчка ами "роботика". |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пет Сеп 01, 2006 12:36 Заглавие: |
|
|
Накакво развитие по темата да има ?!
http://hem.passagen.se/communication/fm_500.html с това на 50 или 66MHz колко метра обхват могат да се постигнат, ще се ползва като предавателната част за дистанционно... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 18:36 Заглавие: |
|
|
За т'ва няма части...
Къде да закача кристала 27МХц на схемата от дейташийт-а на MC3361 ? Гледам чертежа, но нещо не зацепвам... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 21:34 Заглавие: |
|
|
кварца е между първо краче и + , много добре си е нарисувано в даташиита
тоя чип иначе се използва в ментетата радиотелефони panasoAnic и тем подобни ... може направо цялата платка да ползваш само смени ако има входните кръгове и кварца на хетеродина :)ако те интересува имам снимана една книжка на ОСО вътре има за 27мхц схемички транзисторно изпълнение само  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 23:42 Заглавие: |
|
|
Тоя кварц не е ли за нещо като сравненир с другуте честоти, нещо като оперативна честота за интеграла? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 0:21 Заглавие: |
|
|
да да кажем че е нещо такова .. но трябва малко да прочетеш по въпроса напомни ми да ти сканирам една книжка , може да научиш някои неща. _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
panasoanik Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 9:46 Заглавие: |
|
|
| sheki написа: | кварца е между първо краче и + , много добре си е нарисувано в даташиита
тоя чип иначе се използва в ментетата радиотелефони panasoAnic и тем подобни ... може направо цялата платка да ползваш само смени ако има входните кръгове и кварца на хетеродина :)ако те интересува имам снимана една книжка на ОСО вътре има за 27мхц схемички транзисторно изпълнение само  |
Да ти кажа и в Сони телефоните го има  |
|
|
 |
|