| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
astral_projection Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 0:52 Заглавие: Тонкоректор |
|
|
Купих си този кит http://neomontana.dir.bg/kit160.htm като тонкоректор за усилвател обаче имам малък проблем. Като включа усилвателя и се чува страшно бучене от говорителя (все едно като самовъзбуждане на ниските) и като го изключа просвирва нормално за по-малко от секунда. Според мен нещо масите не съм направил както трябва обаче на схемичката не знам къде е точно масата. Някой ако може да ми даде някакви насоки
П.С. Без тонкоректора усилвателя си свири перфектно без абсолютно никакъв шум |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 13:23 Заглавие: |
|
|
Кабелите към понециометрите не трябва да са по-дълги от 5-10см и задължително трябва да са екранирани. Първо от там започни Кажи и с какво го захранваш. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 13:33 Заглавие: |
|
|
| Засега е просто пробно и не са екранирани кабелите, но са извън кутията където е големия траф на усилвателя. Иначе коректора го захранвам с отделен траф с 14.3-14.5 V. Да не би да са много? |
|
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 16:06 Заглавие: |
|
|
| astral_projection написа: | | Засега е просто пробно и не са екранирани кабелите, но са извън кутията където е големия траф на усилвателя. Иначе коректора го захранвам с отделен траф с 14.3-14.5 V. Да не би да са много? |
Щом не са екранирани входните кабели и са до трафа има ли смисъл да пускаш тази тема Смени ги с екранирани ако искаш да го няма този мрежов брум и в самата кутия е хубаво да екранираш и трафа  _________________
 |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 17:58 Заглавие: |
|
|
Пробва ли да сложиш по-големи електролити на захранването? И ако не ти трябва многолентов еквалайзер, по мои наблюдения TDA1524A е много добро решение, даже е стерео и се командва със моно потенциометри. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 23:43 Заглавие: |
|
|
| Е вече съм си купил това, ще пробвам да го направя някакси. А някой може ли да ми каже къде би трябвало да е общата маса, защото няма изведено никъде...По точно масата на сигнала къде да я свържа - към минуса на захранването добре ли е? |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Яну 09, 2007 23:52 Заглавие: |
|
|
Намери дейташйт за интеграла, няма начин там да не е показана общата маса. Ако можеш дай някаква преценка - дали вади много шум и т.н. Тоя чип май го слагат по Creative Sound Blaster ISA звуковите карти, имам 2 изгорели такива, мисля че там съм го срещал... По стари спомени мисля че вадеха доста шум при нулево ниво на сигнала... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 0:04 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo коректора е с отделен траф и с кондензатор 470 микроФ |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 2:17 Заглавие: Тонкоректор |
|
|
Ами те нешата са ясни. Първо инсталирай коректно устройството и виж тогава. Не казвам, че китовете на Неомонтана са първо качество, но някой вършат работа. Като за начало задълбително направи следното:
- сложи добри екранирани проводници (със фолио и оплетка, ако не намериш чак такива, само с добра плетка);
- филтрирай си добре захранването (този 470mF не прави нищо кои знае какво) сложи поне 2200 или 4700mF.;
- екранирай трафа;
- екранирай платката (това не е задължително) за предпочитане е (малко подробности)
- слагаи къси проводници на потенциометрите
- слагаи къси поне 1 sm2 на захранването.
Виж как се държи тогава. Ако пак не е добре или има пак няккави смущения и брумова ще го доизмислим. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 13:57 Заглавие: |
|
|
| А трафа как да го екранирам? (досега никога не съм екранирал траф - просто не е имало нужда) |
|
|
 |
|