| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
val13 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 17:43 Заглавие: Samsung CS7277PT светва със закъснение. |
|
|
Колеги,телевизорът беше с дефектирал краен транзистор 2SD1887.Причина за дефектирането излезе кондензатора на базата му-220мф.След смяната им телевизора тръна със звук но картина се появи след около 1 минута.За два дни това време нарастна на 5-10 минути.Ускоряващото напрежение е 370в.При вдигането му на 500-550 тръгва картина силно разфокусирана,а като го върна продължава да работи и се фокусира.Моля,ако някой се е сблъсквал с проблема да сподели.Видеото му е TDA4780.Идеите ми се въртят около ТХО или --------? _________________ Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 17:47 Заглавие: |
|
|
Като смениш "джама" ще се оправи.  |
|
|
 |
val13 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 17:56 Заглавие: |
|
|
Аз го написах с --------. _________________ Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 18:53 Заглавие: |
|
|
Вероятно правилно си го написал (--------) кинескоп  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
sushko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 21:14 Заглавие: |
|
|
| Намали баласта в отоплението |
|
|
 |
biser_oriahovo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 21:52 Заглавие: |
|
|
| огледай се за некой електролитен кондензатор . |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 23:06 Заглавие: |
|
|
| biser_oriahovo написа: | | огледай се за некой електролитен кондензатор . | Колега (ако изобщо си такъв ) къде да се огледа за кондензатор в двора на комшията ли дали е заровил кондензатори за зимнина редом с празия лук Ако знаеш нещо конкретно пиши или трупаш безмислени мнения зада станеш опитен потребител  |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 1:46 Заглавие: |
|
|
| val13 написа: | | Аз го написах с --------. | Правилно си го написал.
Но за 2 дни от 1 на 10 мин. Да не би някой преди тебе да е шунтирал "баласта на отоплението"? А преди да дойде при тебе след колко време е включвал?
Ако все пак след "фокусировката" контраста и баланса на бялото са добре - опитай да оправиш включването. Колко са напреженията на трите катода на цветни ивици или на черно-бяло? |
|
|
 |
val13 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 9:49 Заглавие: |
|
|
Колеги,клиента/който ми е съученик и приятел/твърди,че преди повредата телевизара е тръгвал нормално.Според него около 5 секунди след тръгването на звука е тръгвала и картината,което е нормално.Днес мисля да тествам ТХО-то.Има ли някаква логика ТДА-то да ме шашка.Иначе когато тръгне картината бялото си е бяло,черното си е черно,цветовете са прилични.Няма разфокусиране.Приемам още идеи.Ще пиша за резултата.Благодаря. _________________ Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш. |
|
|
 |
tyna Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 10:07 Заглавие: |
|
|
Предполагам, че си проверил и двата филтрови конд. на 130-те в.Мисля че бяха 470мF и 220мf на 200 в.... ?
Иначе аз първо меря кинескопа,после тхо-то и ако са изправни и си струва...чак след това търся друго... |
|
|
 |
|