| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 14:23 Заглавие: Re: Тонкоректор |
|
|
| ji4kajiata написа: | ...
- филтрирай си добре захранването (този 470mF не прави нищо кои знае какво) сложи поне 2200 или 4700mF.;
- екранирай трафа;
.... |
Като увеличаваш филтровия кондензатор, намаляваш пулсациите на напрежението - да, обаче увеличаваш импулсния несинусоидален ток през трансформатора и той излъчва "като радио софия на къси вълни", дет се вика.
Ако толкова ти трябва добра филтрация без стабилизатор се прави CLC филтър.
Тонкоректора не е ли маломощно устройство? Защо просто да не се сложи стабилизатор от серията 78хх?!? _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 15:16 Заглавие: |
|
|
| astral_projection написа: | | А трафа как да го екранирам? (досега никога не съм екранирал траф - просто не е имало нужда) |
Намираш си някаква метална кутия(малко по голяма от трафа).С тази кутия захлупваш самия траф като внимаваш клемите да не опират по нея гледай да има някакви вентилационни решетки похлупака ,да може да се охлажда ако грее.
МД,аз на моя усилвател му сложих 2x8500мф на захранването,екранирани са ми само входните кабели на усилвателя,предусилвател нямам и няма да слагам без сигнал няма никакви смущения само леко като се наведа до колоната се чува съвсем леко съскане(но това според мен е нормално все пак е включен )
С тоя предусилвател според мен само си влошаваш звука, тъй-като всяко внесено от него смущение се усилва по нататък,но ако го направиш както трябва проблем няма да имаш :wink Важно е също и схемата да ти е качествена,за твоято нямам представа
Успех! _________________
 |
|
|
 |
astral_projection Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 3:37 Заглавие: |
|
|
| Усилвателя е 2xTDA 7294 и без тонкоректор и дадено на пауза от мп3 плейър абсолютно никакви смущения няма в говорителя, а с него направо ще издъни говорителя (все едно съм му пуснал сигнал от генератор около 30-40Hz). Oще предположения от какво може да е |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 16:03 Заглавие: |
|
|
Да не захранваш тонкоректора от захранването за усилватела? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 20:55 Заглавие: |
|
|
Не, то иначе вече нямаше да го има коректора Отделно трафче на 14.3-14.5 V някъде. Масата на сигнала съм направил да отива на средната точка на другия траф, а не за '-' на трафа на коректора. Да не би да трябва да има връзка м/у двете маси? |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 21:48 Заглавие: |
|
|
И тия 14,3 волта като ги изправиш и филтрираш колко стават  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 21:54 Заглавие: |
|
|
| След изправяне и филтриране са толкова (~ 11V променливо е) |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 12:55 Заглавие: Тонкоректор |
|
|
| trooper точно заради такива работи му казвам да го екранира. Мойе да сложи и 100nF паралелно на филтровия и готово. Според мен шумът не идва от тези пулсаций. И да сложи един дросел нищо няма да стане, и незабравяй, че дроселът пак е при захранването. По-добре да направи гореизброените неща. Ако пак не е добре ще мислим за допълнителни вкстри по захранването. |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 19:53 Заглавие: |
|
|
Момчета мисля че не е свързал масите както трябва.
| Цитат: | | Масата на сигнала съм направил да отива на средната точка на другия траф, а не за '-' на трафа на коректора. Да не би да трябва да има връзка м/у двете маси? |
Пич свържи "-" на коректора със средната точка на трафа на усилвателя и масата на сигнала също там.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 2:13 Заглавие: |
|
|
| Така и съм направил, обаче се чудя дали трябва да има връзка м/у '-' на захранването на коректора и общата маса (защото по принцип няма)? |
|
|
 |
|