| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PR1KA3L1BK0 Опитен потребител

Регистриран на: 23 Ное 2006 Мнения: 119 Местожителство: София Студентски град
|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 17:18 Заглавие: Някой който е правил KIT 65 от НеоМонтана ... Help ! |
|
|
Значи поръчах си тоя усилвател от НеоМонтана ... сглобих го направих си захранване, филтър, стабилизатор ... сичко точно ... но като го включа се самовъзбужда ... чета в упътването при правилно включване че трябва на изходите да има половината от входното напрежение ... мера само 1/3 гледам за късо нема късо ... също така пише че това може да се получи и при висящи входни проводници (това какво ще рече да не се подава сигнал ли ??? ) ... та молбата ми е ако някой е правил тоя усилвател да каже какво е направил при включването ... ако има нужда и схемата на включване ще направя и ще я дам само да ми помогнете ... мерси предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 19:06 Заглавие: |
|
|
Първо се убеди че проводниците до захранващия ти източник са с достатъчно сечение >2 кв.мм. След това се убеди ,че сигнала на входа се подава с екраниран проводник. Запой и един кондензатор 100nF директно отдолу откъм спойките между 6 и 7 краче на ИС. Захранващия ти източник не трябва да е с по-малък от 2200uF филтриращ кондензатор.
pp: Прилятелю, не го приемай като критика но прочети нещо повече за нискочестотните усилватели. Има неща които важат за всеки НЧУ и трябва да ги знаеш, щом си захванал с направат им  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 14:14 Заглавие: |
|
|
| Не го приемам като критика ... имам още един въпрос (с риск да се изложа, но все пак искам да знам да не направя някоя беля) маста ходи на среднта точка на трафчето нали ??? ... в утъптването пише че при правилно включване тряба на изходите спрямо минуса да има половината на захранващото U ... след няколко измервания установих че като откача средната точка на трафа от маста на изходите се получава точно половината от захрнаващото ... а като е закачена средната точка на изходите както казах в предния пост има само около 1/3 от захранващото напрежение ... на какво се дължи това ??? |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 15:36 Заглавие: |
|
|
Покажи някаква схема на захранващия ти източник и ще ти кажа къде бъркаш и защо. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 18:37 Заглавие: |
|
|
Включил съм го е така
... не съм написал всички крачета на интегралата понеже според мен не е нужно .... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 19:09 Заглавие: |
|
|
И защо си решил да го захранваш по такъв странен начин?
Кит-а е за еднополярно захранване, а ти си направил някакъв странен "карашък".
Ако напрежението м/у Е на транзистора и анода на ценера от параметричния стабилизатор е това което ти трябва, то изводите 5 и 8 ги връзваш на мястото на 2 и това ти е най - ниския потенциал -масата.
На това място също не е лошо (да не кажа нещо повече) ДА СЕ ПОСТАВИ ФИРТРИРАЩ КОНДЕНЗАТОР (uF и в паралел nF).
Средната точна на трафа я забравяш.
Извод 2 е масата за входния ти сигнал и той си има вътрешна връзка с 5 и 8.
С това "захранване" направено по този начин -> на практика даваш на късо едната вторична на трафа през схемата. Нищо чудно и да не е оживяла. |
|
|
 |
|