| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
man Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 13, 2007 23:36 Заглавие: Хипербанд тунер за Sony! |
|
|
Здравейте на всички!
На село от скоро увеличиха програмите на кебелната телевизия на 30 и вече има около 5-6 програми които са в хипербад обхвата.
Проблема е че нашият телевизор не ги хваща. Телевизора е SONY модел 2187МТ.
Моля посъветваите ме какъв хипербанд тунер ще пасне за модела.
Предварително благодаря на всички отзовали се!
П.С Преди 5-6 години работих в TV сервиз но от тогава поради ред причини не ми е оставало време да се занимавам с TV техника. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 14, 2007 11:12 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти много NOEL!
Прегледал съм всички теми които успях да намеря, но явно тази ми е убягнала!
Все пак искам да пипитам има ли някои модел тунер който бихте ми препоръчали и дали точно му пасват изводите с този които е в момента (дали трябва да се правят мостчета). |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 14, 2007 11:18 Заглавие: |
|
|
Ако тунера е "стандартен" / повечето по старите модели телевизори са с този тип тунери , примерно - Funai , или Goldstar с PCA / можеш да сложиш TDQ -3 . Изводите им съвпадат , по спомен на Sony рядко използваха AFC-то но , и свободен да остане не е фатално. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 14, 2007 12:49 Заглавие: |
|
|
Мисля че за този модел не съвпадаха така че трябва да проявиш малко творчество.Тунера го закрепваш за МЧУ и го окабеляваш с възможно най-къси кабелчета.Ако искаш да е красиво си направи преходна платка .От евтините марки GDC -11лв.Ако Сонито е още "лъскаво" може и да му потърсиш някой по-скъп.Това TDQ-3 мисля че беше 8 лева но при тази цена....  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
man Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 14, 2007 18:41 Заглавие: |
|
|
Много ти благодаря sacho!
Сега се сетих че навремето в сервиза в който работих ползвахме само GDC и бяхме много доволни.
Бих те помолил само да ми пратиш схема с разположението на изводите на GDC. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 14, 2007 20:16 Заглавие: |
|
|
Имаше едни Сонита с допълнителни отвори до тия на тунера и в тях без никаква преработка ставаха тунерите от Филипс.Така че първо огледай дали няма такива отвори до тунера. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 15, 2007 11:29 Заглавие: |
|
|
Тези тунери са стандартни така че въпроса ти ме навежда на мисълта че  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
man. Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:22 Заглавие: |
|
|
Незнам на каква мисъл те навежда въпроса ми sacho, но наистина ми трябва разположението на изводите на тунера GDC защото мисля с такъв да заменя оригиналния.
Бих се радвал ако някой ми каже как са изводите му!
Предварително благодаря на всички! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:56 Заглавие: |
|
|
Гледайки схемата на Сони 1487МТ то там стой друг тунер и GDC ще трябва с кабелчета да го приспособиш. Но аз може и да съм тъп но съм пък упорит и продължавам да си мисля че точно там става Филипсов тунер без никаква преработка само че се слага в допълнителните отвори . Отвори го и виж хубаво какъв тунер стои в момента и има ли допълнително отвори до тунера.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|