| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 13, 2007 13:31 Заглавие: Дъно Gigabyte SocketA/462 |
|
|
Опитвам се да съживя едно дъно на сокет 462 .Като ми го донесоха беше с надути кондензатори и не светваше.Смених ги - пролема остана .след по-обстоен преглед смених 2 мос-фета захранващи цпу-то. Изгря но до там че само пищи и то "2 дълги пауза 3 дълги" не намерих инфо за сигналите.Има и нещо друго кондензаторите старите бяха 3300u/6.3V а аз сложих 3300u/10V Fujicon RA Series .
Въпроса ми е проблем ли е за дъното разликата от6.3 до 10В и разликата най-вероятно в импеданса на кондензаторите? 
Последната промяна е направена от batniky на Чет Яну 18, 2007 15:13; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 11:17 Заглавие: |
|
|
Слагай храбро 10 волтови кондензатори,че докато прочетеш темата за качествените кондензатори това дъно може и да излезе от употреба  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 11:24 Заглавие: |
|
|
Първата страница е достатъчна, по-точно първия пост - изписани са качествените и боклуците кондензатори. Като са изгорели споменатите 2 мосфета предполагам че са изгорели и останалите или са на път да изгорят, че при едно качествено претоварване/прегряване (гаранция са прегрявали за да се надуят кондензаторите) си променят характеристиките. Процесора пробвал ли си го на друго дъно как ще се държи? И още нещо - на някои дъна по подразбиране са им включени оборотомерите на вентилаторите, и при липса на активност "мислят" че са спрели вентилатилаторите (които ги няма) при което дъното само пищи... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 11:40 Заглавие: re |
|
|
| темата с кондензаторите съм я чел много преди да напиша този пост .Всичките мос-фет-ове съм ги проверил и са здрави поне преди да го включа след смяната на кондензаториите и мос.Вентилатора е си е включен и си върти не е от там.Има един Лед който трябва да свети след като се подаде захранване на дъното без да е стартирано -той не свети и по-важното е че като го стартирам същия този започва да премига ще кажеш че не му стига ток да запали .сигнлите съм ги писал и ми се сториха много необичайни защото ги чувам за първи път. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 11:42 Заглавие: |
|
|
С друго захранване пробва ли? Тоя светодиод се храни от 5V Stand By _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 12:23 Заглавие: |
|
|
| На чипа на биоса на лепенката какво пише? |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 13:35 Заглавие: |
|
|
Пробвал съм други захранвания други памети други процесори други видео карти ..няма рзултат .На захранването имам stand by =5В след тригера също който си работи иначе дъното няма да завърти.БИОСА на AMI .не съм сигурен какви номера е точно не съм на работа ..." трябва да се учи" |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 14:58 Заглавие: |
|
|
| А защо Jamicon незнаят че произвеждат такава серия RA Series? |
|