Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпросче за сешоарите
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:02    Заглавие: Въпросче за сешоари Отговорете с цитат

Е.е.е..е.й,господин GOGO 55,твоята идея за мощността ме кара да мисля,че като накачим по няколко кондензатора на диод,ще намалим разхода на енергия на всички телевизори,щото и там има по един кондензатор на диод в греца?!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
PR1KA3L1BK0
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София Студентски град

МнениеПуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

100 % съм сигурен че ако са кондензатори е за ужеличаване на напрежението ... зависи от броя на кондензаторите ... при 4 напрежението се увеличава 4 пъти ... и при всяка следваща двойка кондензатор и диод се увеличава 2 пъти ... но точно как ставаше мотката не си спомнянм утре ще си изрова тетрадките кадето съм го писал това и ше ви кажа ако толкоз ве интересува Wink
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:24    Заглавие: Отговорете с цитат

В говорилнята Twisted Evil Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
apxu
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

PR1KA3L1BK0 написа:
100 % съм сигурен че ако са кондензатори е за ужеличаване на напрежението ... зависи от броя на кондензаторите ... при 4 напрежението се увеличава 4 пъти ... и при всяка следваща двойка кондензатор и диод се увеличава 2 пъти ... но точно как ставаше мотката не си спомнянм утре ще си изрова тетрадките кадето съм го писал това и ше ви кажа ако толкоз ве интересува Wink

Това са тъй наречените спец. токоизправители за умножаване на напрежението но надали в сешуар има такъв изправител. Мисля че GOGO55 e имал предвид волтажа а не мощността.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 16, 2007 23:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей, то не бяха варистори то не беше увеличаване на мощност то не беше чудо Laughing Прости искрогасители са момчета, без тях радиото в блидост до сешоара ще пращи, затова са там тия кондензаторчета! Всичко друго са глупости и измишльотини! На всички домакински (а и не само) ел. уреди с колекторни двигателчета има такива шумоподтискащи кондензатори, в по-старите уреди слагаха и дросели но вече икономията си казва думата и си ги спестяват производителите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gogo55
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 17, 2007 1:31    Заглавие: Отговорете с цитат

значи казах чел съм много дълга и подробна статия за тези кондери на двигателя,как се изчисляват защо се слагат какво става и т.н.обаче не помня къде!не се занимавам с такъв вид електроника и затова не съм и обърнал внимание достатъчно.Мисля че принципа е следния:значи на едно динамо от колело когато караш бавно крушката едвам свети,но ако сложиш един кондер крушката почва да свети доста по силно.нещо от този род е.Същото е и с греца сложиш ли кондери дига се напрежението а от там и въртящия момент на двигателя значи.поне така си мисля сега .
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 17, 2007 7:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Gogo55 написа:
значи казах чел съм много дълга и подробна статия за тези кондери на двигателя,как се изчисляват защо се слагат какво става и т.н.обаче не помня къде!не се занимавам с такъв вид електроника и затова не съм и обърнал внимание достатъчно.Мисля че принципа е следния:значи на едно динамо от колело когато караш бавно крушката едвам свети,но ако сложиш един кондер крушката почва да свети доста по силно.нещо от този род е.Същото е и с греца сложиш ли кондери дига се напрежението а от там и въртящия момент на двигателя значи.поне така си мисля сега .

Rolling Eyes Боже, боже ..... Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 17, 2007 10:32    Заглавие: Отговорете с цитат

От тези постове научих доста нови неща Laughing а пък си мислех до сега че долу-горе познавам електротехниката Crying or Very sad
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 17, 2007 11:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Gogo55 написа:

Я я намери тази статия да видим и ние какво пише там.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 17, 2007 12:36    Заглавие: Отговорете с цитат

интересно тук какъв двигател слагаме ?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 2 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети