| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:02 Заглавие: Въпросче за сешоари |
|
|
| Е.е.е..е.й,господин GOGO 55,твоята идея за мощността ме кара да мисля,че като накачим по няколко кондензатора на диод,ще намалим разхода на енергия на всички телевизори,щото и там има по един кондензатор на диод в греца?! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
PR1KA3L1BK0 Опитен потребител

Регистриран на: 23 Ное 2006 Мнения: 119 Местожителство: София Студентски град
|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:13 Заглавие: |
|
|
100 % съм сигурен че ако са кондензатори е за ужеличаване на напрежението ... зависи от броя на кондензаторите ... при 4 напрежението се увеличава 4 пъти ... и при всяка следваща двойка кондензатор и диод се увеличава 2 пъти ... но точно как ставаше мотката не си спомнянм утре ще си изрова тетрадките кадето съм го писал това и ше ви кажа ако толкоз ве интересува  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:24 Заглавие: |
|
|
В говорилнята  |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:56 Заглавие: |
|
|
| PR1KA3L1BK0 написа: | 100 % съм сигурен че ако са кондензатори е за ужеличаване на напрежението ... зависи от броя на кондензаторите ... при 4 напрежението се увеличава 4 пъти ... и при всяка следваща двойка кондензатор и диод се увеличава 2 пъти ... но точно как ставаше мотката не си спомнянм утре ще си изрова тетрадките кадето съм го писал това и ше ви кажа ако толкоз ве интересува  |
Това са тъй наречените спец. токоизправители за умножаване на напрежението но надали в сешуар има такъв изправител. Мисля че GOGO55 e имал предвид волтажа а не мощността. _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 23:01 Заглавие: |
|
|
Ей, то не бяха варистори то не беше увеличаване на мощност то не беше чудо Прости искрогасители са момчета, без тях радиото в блидост до сешоара ще пращи, затова са там тия кондензаторчета! Всичко друго са глупости и измишльотини! На всички домакински (а и не само) ел. уреди с колекторни двигателчета има такива шумоподтискащи кондензатори, в по-старите уреди слагаха и дросели но вече икономията си казва думата и си ги спестяват производителите. |
|
|
 |
Gogo55 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 1:31 Заглавие: |
|
|
значи казах чел съм много дълга и подробна статия за тези кондери на двигателя,как се изчисляват защо се слагат какво става и т.н.обаче не помня къде!не се занимавам с такъв вид електроника и затова не съм и обърнал внимание достатъчно.Мисля че принципа е следния:значи на едно динамо от колело когато караш бавно крушката едвам свети,но ако сложиш един кондер крушката почва да свети доста по силно.нещо от този род е.Същото е и с греца сложиш ли кондери дига се напрежението а от там и въртящия момент на двигателя значи.поне така си мисля сега . _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 7:57 Заглавие: |
|
|
| Gogo55 написа: | | значи казах чел съм много дълга и подробна статия за тези кондери на двигателя,как се изчисляват защо се слагат какво става и т.н.обаче не помня къде!не се занимавам с такъв вид електроника и затова не съм и обърнал внимание достатъчно.Мисля че принципа е следния:значи на едно динамо от колело когато караш бавно крушката едвам свети,но ако сложиш един кондер крушката почва да свети доста по силно.нещо от този род е.Същото е и с греца сложиш ли кондери дига се напрежението а от там и въртящия момент на двигателя значи.поне така си мисля сега . |
Боже, боже .....  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 10:32 Заглавие: |
|
|
От тези постове научих доста нови неща а пък си мислех до сега че долу-горе познавам електротехниката  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 11:58 Заглавие: |
|
|
| Gogo55 написа: | | значи казах чел съм много дълга и подробна статия за тези кондери на двигателя,как се изчисляват защо се слагат какво става и т.н.обаче не помня къде!не се занимавам с такъв вид електроника и затова не съм и обърнал внимание достатъчно.Мисля че принципа е следния:значи на едно динамо от колело когато караш бавно крушката едвам свети,но ако сложиш един кондер крушката почва да свети доста по силно.нещо от този род е.Същото е и с греца сложиш ли кондери дига се напрежението а от там и въртящия момент на двигателя значи.поне така си мисля сега . |
Я я намери тази статия да видим и ние какво пише там. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 12:36 Заглавие: |
|
|
интересно тук какъв двигател слагаме ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|