| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danivvs Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 21:41 Заглавие: TDA9361PS/N2/4 Дали е здрава ? |
|
|
Колеги имам съмнения че е издумкала. Дава ми черни ленти при подаване на сигнал на антения вход или на AV. При подаване на сигнал от TV генерато на изхода на тунера чертите пак са същите,няма промяна .
Как да я проверя със сигорност че не е евтина ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 22:31 Заглавие: |
|
|
| danivvs написа: | Колеги имам съмнения че е издумкала. Дава ми черни ленти при подаване на сигнал на антения вход или на AV. При подаване на сигнал от TV генерато на изхода на тунера чертите пак са същите,няма промяна .
Как да я проверя със сигорност че не е евтина ? | Ако я тестваш в лабораторни условия трябва да видиш откъде излизат лентите - на R, G, B, H или V изхода. Но ако все пак има някакво ТВ към нея не е лошо да дадеш малко повече инфо за него. Успех! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 23:30 Заглавие: |
|
|
Комшу щом казваш че ги имаш още на изхода на тунера то схемата според мен още не взема участие .По скоро имаш лоша филтрация на захранването или дефектен тунер. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 23:42 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | Комшу щом казваш че ги имаш още на изхода на тунера то схемата според мен още не взема участие .По скоро имаш лоша филтрация на захранването или дефектен тунер. | Товариш
Коцев не знам що ама щом и на AV ги има мисля че не е тунер  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 1:40 Заглавие: |
|
|
Товарищ velo, според товарищ vladimirstanoev при така съставеното изречение от товарищ danivvs, товарищ коцев е абсолютно прав.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 6:22 Заглавие: |
|
|
Ще сменя филтриращите кондензатори на захранването. Не се бях сетил, а TDA9361PS/N2/4 е на TV LG CF-21M66KT с шаси МС-019А.
Уточнение: без никакъв сигнал има снеговалеж, при подаване на сигнал се появяват тези черти , дори и при допир на отвертката на антения вход. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 8:15 Заглавие: |
|
|
Твоят процесор трябва да е tda9361ps/n2/4/0532. Заменя се с tda9361ps/n2/4/0793 -68лв.  _________________ Иво Банов |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 8:37 Заглавие: |
|
|
Ще съм благодарен на колегата да ни каже как ги вижда тия ленти след тунера ?На осцилоскопа ленти не се виждат /или поне на моя не може / Може до сега да пропускам някакъв чалъм да се вижда картина веднага след тунера.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 10:10 Заглавие: |
|
|
| Дай малко повече инфо и за лентите: Хоризонтални ли са или вертикални? Колко са широки? Движат ли се или са неподвижни? Виждат ли се върху растера на AV без сигнал. Има ли ги върху OSD-то или върху телетекста? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 17:06 Заглавие: |
|
|
Здравейте ! Лентите са челни, хоризонтални под ъгъл не движещисе. Пуснах сигнал от генератор на изхода на тунера преди TDA9361, и на екрана се получават тези хоризонтални под ъгъл черти . Същите ги прави и при подаване на сигнал високо честотен от генерато на TV сигнали, и при подаване на входа за видео . Всички напрежения са в нормите т.е. на краче 14,39 + 8V :54,56 и 61 +3.3V . Захранващите също са в нормите , при продължителна работа ( без антена или някакъв сигнал има само снеговалеж ) нито един елемент не грее прекалено много. Знам че това не е начин за локализирване на проблема , но вече блокирах.
При промяна на настройките в сервизното меню, няма подобряване на картината или намаляване на чертите . |
|
|
 |
|