Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

вредни излъчвания от трафопост
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 16, 2007 23:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересно коя година е проектиран този жилищен блок?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
matrici
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 17, 2007 20:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди 20-25 години,а може би и по вече.Аз живея в него от 3г.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 17, 2007 20:30    Заглавие: Re: Трафопост Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
Не е полезно 100%. Трансформатора има много вредни излъчвания. Обърни се към някои за това.
Поне може да навиеш огромни бобини за индукция и да си правиш ток.

Не е и вредно кой знае колко.Ако бобините за които говориш изкарат наистина сериозно магнитно поле и човек си ги мушне на главата според медицински изследвания може да предизвика изкуствена амнезия.
Wink Много си се дертосал бре човек.То така ако тръгнеш да разсъждаваш.Той и кинескопа излъчва вредни рентгенови лъчи.И калая и оловото които дишаме са тежки метали.Дай да вземем да се запътим със тихи стъпки към оново място с многото кръстове профилактично.
Аз съм си държал сигурно 50 смесителни диода из дома дето съдържат някакъв радиоактивен метал вътре.Съветски СВЧ-та някакви военни.Даже на повечето им бях махнал оловните обвивки.
Па не съм смрял както виждаш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 17, 2007 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

cazo написа:
Vaklin - ще ти бъда благодарна ако погледнеш въпросните цифри.И аз се интерисувам от ози въпрос.
А дали мога да направя нещо по въпроса да го махнат този трафопост???????? Question

Значи за цифрата погледнах, но на таблицата са дадени зони само. Заплеснах се и не попитах колко беше нормата. Най-ниската зона е от 0.5 микротесла и съм сигурен, че там пребиваването е неограничено. При теб каквото и да правиш не можеш да достигнеш тази стойност, но за собствено успокоение поискай да ти го премерят. Да го махнеш е абсурд. Никой не те е карал на сила да си купуваш апартамент до трафопост пък и вероятността магнитното поле да е над допустимата граница е минимална. Ако все пак се окаже, че е, то ще дадат предписание за отстраняване на несъответствието в определен срок. Могат да наложат и глоба. След изтичане на срока ще направят контролно замерване и ако не е отстранено пак ще наложат глоба. От тук нататък зависи от важността на трафопоста, но най-вероятно енергоразпределителното дружество ще си плаща глобите и отделно ще подшушне на съседите, че токът е калпав защото ти си досадник. Т.е. трафа ще си жужи, ти ще си си недоволен и само дето и съседите ще те гледат мръсно.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 17, 2007 21:26    Заглавие: Re: Трафопост Отговорете с цитат

Bojilov написа:
ji4kajiata написа:
Не е полезно 100%. Трансформатора има много вредни излъчвания. Обърни се към някои за това.
Поне може да навиеш огромни бобини за индукция и да си правиш ток.

Не е и вредно кой знае колко.Ако бобините за които говориш изкарат наистина сериозно магнитно поле и човек си ги мушне на главата според медицински изследвания може да предизвика изкуствена амнезия.
Wink Много си се дертосал бре човек.То така ако тръгнеш да разсъждаваш.Той и кинескопа излъчва вредни рентгенови лъчи.И калая и оловото които дишаме са тежки метали.Дай да вземем да се запътим със тихи стъпки към оново място с многото кръстове профилактично.
Аз съм си държал сигурно 50 смесителни диода из дома дето съдържат някакъв радиоактивен метал вътре.Съветски СВЧ-та някакви военни.Даже на повечето им бях махнал оловните обвивки.
Па не съм смрял както виждаш.

То преди години един паднал в първи реактор на АЕЦ'а и след това си легнал да спи със същите дрежи. От административното и партийно ръководство на централата го намерили посред нощ и прибрали дюшеци и т.н. в биозащити. Дезактивирали маймуната и територията и човекът си живял още дълго. Т.е. радиоактивността е опасна само за тези които я възприемат като опасна. Де да беше така ...

Това за падането е истина, не е майтап.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 18, 2007 11:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе хора вие пишете ама май не четете ,че човека е написал ,че там има малко детенце,бебе даже !Изхождайте малко от тази позиция.Едва ли някой от вас ще си прати детето в детцка градина ако тя граничи с една стена с трафопост и като знаете че има макар теоретична опасност.Ние дъртите си знаем колко сме облъчени,ама след две поколения като почнат да им растат по три ръце на гърба тогава да видим.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Яну 18, 2007 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Повечето от хората купуват монитори втора употреба за децата си а тяхното излъчване е 10ки а дори и 100-тици пъти по голямо и опасно от излъчването на този трафопост. А за спокоиствие извикай да ти замерят излъчването но съм сигурен че ще е в норми. И нека всеки който е изказал мнение по темата да напише колко пъти е влизал в трафопост.
Аз съм влизал 100-тици пъти и съм работил в лаборатория до трафопост на една стена от 20KV комутацията и трафото, а притисненията ми че това ще пречи на прецизната електроника и измервателна апаратура се изпариха веднага след тестовете.
Напълно съм убеден че мобилните ви телефони имат по голямо излъчване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 18, 2007 22:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Само за протокола. На всеки 5 дни по 24 часа сумарно се намирам в "трафопост" около 500 декара площ. Много жица, някой и друг трансформатор и т.н. По тази причина съм си позволил да изкажа мнение.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 19, 2007 11:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото можах да събера информация. Норма която да указва над колко микротесла магнитното поле се счита за вредно няма. По последни изследвания силното променливотоково магнитно поле влияело негативно на опитни плъхове и мишки. С хора експерименти не са правени. Доказано заболели от въздействие на променливотоково магнитно поле с промишлена честота няма.

Т.е. и да ти премерят все ще си е в нормите, а на теб ще ти е останало удоволствието, че си си губил времето по разни инстанции.

П.П. Още няма методика и норми за клетките на мобилните оператори по блоковете където има доказани вредности при облъчване с електромагнитна енергия с такива честоти. Един познат загуби сума време в търсене на някой който да извърши официално! замерване на напрегнатостта на полето (антените от съседния блок са му практически на терасата) и така и не свърши никаква работа.
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Яну 19, 2007 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Това за излъчването на базова GSM станция и мене ме е интересувало.Върху входа ни е. Замерването се извършвало от някаква си немска лаборатория помещаваща се из София ама така и неказаха къде да я намерим. От базовиците разбрах ,че не е допустимо да застанеш пред антената на релейката била тя и 0,02 W на 37 Ghz.Иначе трибандовата станция (alkatel ) била 20 W , а за 3G неможаха да кажат с каква мощност работи. Само UPS е нещо невероятно яко.До седмица можел да храни станцията.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети