| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
derco Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 19:57 Заглавие: Търся с-ма за прекарване на кабелна тв |
|
|
Трябва ми някаква схема със сичките му там последователности правила и прочие за усилватели, сплитери, табове и други. Или ако някои може да ми ги каже - не ми трябва схема. Имам някакви познания ама те са в заключения от проби и грешки .
Трябва да разклоня сигнала на две трасета, на едното 5 тв, а на другото 4 ? ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 13, 2007 8:32 Заглавие: Re: Търся с-ма за прекарване на кабелна тв |
|
|
| derco написа: | Трябва ми някаква схема със сичките му там последователности правила и прочие за усилватели, сплитери, табове и други. Или ако някои може да ми ги каже - не ми трябва схема. Имам някакви познания ама те са в заключения от проби и грешки .
Това което искаш, се нарича " Проект за изграждане на кабелна мрежа" и за да стане като хората, първо струва пари и второ е за специалисти със сериозна подготовка и съответни правомощия.
Обърни се към лицензирана за дейността фирма и ще ти се реши въпроса. _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
marski Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 20:03 Заглавие: Re: Търся с-ма за прекарване на кабелна тв |
|
|
| derco написа: | Трябва ми някаква схема със сичките му там последователности правила и прочие за усилватели, сплитери, табове и други. Или ако някои може да ми ги каже - не ми трябва схема. Имам някакви познания ама те са в заключения от проби и грешки .
ГОТОВО щЕ ТИ ОБЕСНЯ КАК СТАВА АМА ПЪРВО МИ КАЖИ КОЛКО КАБЕЛ щЕ ИЗПОЛЗВАШ И КАКЪВ 6 ИЛИ 11 И КАКВИ СА ТЕЛЕВИЗОРИТЕ. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 16, 2007 23:26 Заглавие: Re: Търся с-ма за прекарване на кабелна тв |
|
|
да беше драснал поне една схемичка на разположението на ТВ и розетките с раклонения _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
derco Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 16:37 Заглавие: |
|
|
sheki
каква схема искаш по точно, разклоняване на сигнала на две трасета с по 5 и 4 тв-та, на мен ми трябва схема примерно при един усилвател от 9db може да се вържат 5 тв-та посредством сплитери с един вход и два изхода на 2000 херца или мънда херца беше това ми трябва и как да разклоня сигнала със сплитерче или направо с усилвател с два изхода
marski
системата ми е поставена преди десет години и сме си положили кабел и всичко а кабела е 75 омов и е с един твърд проводник по средата, оплетка и фолио. Имам в момента включени 3 усилватела единият е 26db другият е 18 (май) а третия е български купен от бриколаж за 20-тина лева. Имам и още няколко усилватела който не сме включили.
nankov
Мисля, че не е чак проект ама как и да е. И при положени че имам сумати усилватели и сплитери положени трасета и съм завършил попов :p ми искат по 100 лева на месец и сумати за връзване ...
Аз съм си прекарал 4 камери една от който със звук през квадратиращо устройство на всичките тв-та у нас. Имаме и сателитка с диаметър 2.5м и две декодиращи устроиства мисля че съм дорасъл и ако някой например като marski ми обясни на кратко как стават нещата ще се справя.
Проблема със сигнала дойде от както си купихме длп прокционнен апарат и качеството на кабелната блесна при 2.8м на 2м, според мен проблема е при нас а не при кабелджийте. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 19:11 Заглавие: |
|
|
| За да ти бъде по коректен въпроса напиши какво ниво е входния сигнал от кабелната телевизия.Също даи някаква схема къде си разположил усилвателите/растояния м/у приемниците ,усилвателите и входящия сигнал/Напиши каво точно усилване имаш на тези усилватели,на третия въобще не си споменал какво е.Какви сплитери си използвувал/с какво затихване/ Тези данни трябват за да се пресметне въобще нещо.За опит вземи най качествения приемник и го включи директно на кабелната т.в.След това включи на линейния му изход проектора и разгледай различните програми как се виждат през него.Човек никога не трябва да има вяра на кабеларката.И накрая с най- добри чувства ама Попов все още се пише с главна буква ,аз също съм го завършил,наистина доста отдавна. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 18, 2007 1:14 Заглавие: |
|
|
| derco написа: | sheki
каква схема искаш по точно, разклоняване на сигнала на две трасета с по 5 и 4 тв-та, на мен ми трябва схема примерно при един усилвател от 9db може да се вържат 5 тв-та посредством сплитери с един вход и два изхода на 2000 херца или мънда херца беше това ми трябва и как да разклоня сигнала със сплитерче или направо с усилвател с два изхода
|
при делене на сигнала със сплител двойка затихването в който и да е от изходите е около 4дб .. примерно минаваш през усилвател той усилва 9дб .. след това сигнала влиза в един сплитер ... в изхода на който е вкл друг сплитер , на втория сплитер вече сигнала ще е по малко минимум 8дб но като се има предвид и дължината на кабела и връзките при конекторите 9-те децибела от усилвателя ти свършват тоест имаш сигнал с ниво колкото на входа на исулвателя , с 3-ка слитер нещата са по различни заради третия изход вътре има вграден още един сплитер тоест първо има двойка като на единия и изход има още една свойка и остават 3 свободни изхода , но както вече се досещаш два от изходите ще са с два пъти по голямо затихване ..
за насочени отклонители (тапове) там нещата са малко по различни техните затихвания ги пише на корпуса , особенното при тях е че те не разклоняват а отклоняват част от сигнала с определено затихване, така в изхода има по малко затихване .. мисля че с това ще се оправиш за какво ти е схема нали така  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
|