| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 18:20 Заглавие: |
|
|
Представлява нещо от сорта на това в прикачения файл.
Не трябва да се очаква, че там има кой знае какво още повече, че за да се стигне до там - техниката трябва да работи.
Но определено не е добре там да се "рови" някой който не знае съвсем какво прави, могат да последват сериозни поразии.
При пиоложение, че толкова сериозно вярвате, че няма читав сервиз, горния съвет на pamporov е по-смислен като начинание, отколкото ровенето в сервизното меню. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bea Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 18:56 Заглавие: |
|
|
Здравейте и благодаря за търпението с което ми обеснявате! След прочитането на поста за сервизното меню реших да пусна телевизора който стои изключен от мрежата за да видя дали ще тръгне-взе че тръгна и затова помислих, че ако се доберем до сервизното меню и ви опиша какво пише там евентуално ще ви ориентирам по добре.Ползваме наръчника за който ни дадохте линк, но самите дистанционни на моделите се различават малко и в момента се опитваме да разберем как от обичайните команди на дистанционното да го превърнем в годно за серзизните операции, но засега не сме успели.Ако смятате че от добирането до менюто с грешките няма да има полза да не опитваме.Поръчали сме ръководство за AE-6BAD/Y -(не ми стана ясно дали има разлики между това шаси и AE-6B) което по всяка вероятност ще ни трябва дори и за да има какво да дадем в местен сервиз -тук има заводи уж за сглобяване на Сони в столицата и евентуално там ще отидем с телевизора -по тел ни казаха че модела ни бил стар и в понеделник ще се обадим отново за да ни кажат дали са намерили схема и поради тези причини ние продължаваме сами да се опитваме да набавим нужната информация.Какво мислите за това
http://www.agoraquest.com/viewtopic.php?topic=26976&forum=34
Още веднъж ви благодаря от сърце за съветите! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 19:40 Заглавие: |
|
|
Ами в момента не знам защо от домашния комп не мога да качвам на сайта си в data.bg. Но в понеделник може да кача сервизното за AE-6BA tam. Просто е 30мб. Не знам колко ще помогне това? Ако посочите поща, ще го раздробя и ще го пратя. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Bea Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 19:46 Заглавие: |
|
|
Благодаря -ето и-мейл [email protected]
а дата-та извън страната не се и отваря така че дори и да успеете там аз не мога да вляза |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 20:07 Заглавие: |
|
|
Вече трябва да е в пощата на две части. Вижте ако има съществени разлики да разгледаме за друго. Това е по точно за KV-32FQ86K _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Bea Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 21:01 Заглавие: |
|
|
Благодаря много за ръководството!
На външен вид са еднакви и телевизорите и дистанционните, нямам идея дали има голяма разлика в шаси AE-6BA и AE-6BAD/Y, наистина в това ръководство 16-те мигания говорят за проблем E16: HIGH VOLTAGE
По отношение преглеждането на спойките и припояването се страхувам да пипаме -такова нещо не сме правили досега -да припояваме електронни елементи - рискуваме да не се справим. Ще помолим техниците в столицата първо това да прегледат всички спойки за които казвате -вярно ли е че не бивало да се докосва с ръка, че трябва с ръкавици да се работи това един местен техник ни каза?Така ли е?Според вас има ли смисъл да опитваме да влезем в сервизното меню за грешките или това няма да ни донесе нещо повече като информация от това което знаем досега?
Благодаря на всички отделили време за ядовете ни! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 21:15 Заглавие: |
|
|
Това с ръкавиците е остаряло според мен. Не искам да коментирам тоя въпрос. Ако влезете в сервизното, и не пипате нищо, а просто го разглеждате-няма страшно. Грешките трябва да са накрая. Не разгледах добре документацията която пратих, ама не вярвам да се различава много от другите SONY. Ако сте успяли да влезете в севизен режим, натиснете бутон Menu и трябва да видите една таблица. Най долу трябва да има Error menu. Стигате до него и с десен бутон на кръстачката влизате. Най в дясно всичко трябва да е 0. Това показва че всичко е OK. Айде проверете това, пък после ще му мислим! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Bea Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 22:08 Заглавие: |
|
|
За съжаление не успяхме да влезем в сервизното меню за да разгледаме менюто за грешките,телевизора стоеше на стендбай и щом го пуснахме отново се размига индикатора и поради тази причина не успяхме,оставяме го пак изключен от мрежата тотално утре ще опитаме отново, ако тръгне
То като се обърне каруцата и пътища много-сега си давам сметка, че не биваше да го пускаме, а в положение на стендбай да влезем в сервизното меню -така ли е? |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 22:27 Заглавие: |
|
|
Да кажа и аз нещо .Тъй като не поддържам тази техника гаранционно шаситата ги познавам по външен вид .Ако това е шасито на което ТХО с корекциите стои на отделна платка от дясната страна на шасито имам едно предположение за което ме наведе E16: HIGH VOLTAGE правих такъв телевизор и наистина усетих че всякаш високото е в повече .Говорих с един познат които по това време работеше в София в сервиза на СОНИ-България .Та тои ми каза за този дефект че са получили бюлетин от Сони за този дефект и че проблема е в полевия транзистор на корекциите.Наистина транзистора беше накъсо със смяната му всичко тръгна.Със бюлетина имаше препоръка какъв да се сложи но по нашите магазини не бяха чували за него ,сложих същия тип но с поголяма мощност и напрежение и ТВ си работи и до днес .Имам странното чувство че става въпрос за същия дефект. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 8:45 Заглавие: |
|
|
| Този сандък няма PIP.Има една платка наречена М2,която просто трябва да се смени,ако в момента нямате възможност да я набавите просто я свалете и я измийте с хлороформ обикновено след такава интервенция работи още няколко месеца. |
|
|
 |
|