| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rumbeca Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 19:15 Заглавие: проблем с MSI 6163 pro |
|
|
Здравейте на всички, имам проблем. Та проблема ми е следния:
имам един стар компютър, с дъно MSI 6163 pro работеше си ве4ерта, бях си пуснал един филм и нагласих бсплеяра да изгаси копютъра. Сутринта обаче вентилаторите си работеха, а на екрана няма нищо. Опитах се да го изклича от пауара но не стана и директно от контакта. После обаче не иска да стартира нищо само тръгват вентилаторите и до там. Не зарежда ни биос ни нищо. Някои имал ли е подобен проблем и ако да как го е разрешил?
Благодаря ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 23:16 Заглавие: |
|
|
Изкарай захранването.Укъси "Зелен" и "Черен" ако не палне от него е отваряй го и гледай какво има вътре изгоряло ако не се вижда провери мощните МОС-Фет и шоткита-та най-често там е проблема  |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 9:08 Заглавие: |
|
|
| batniky написа: | Изкарай захранването.Укъси "Зелен" и "Черен" ако не палне от него е отваряй го и гледай какво има вътре изгоряло ако не се вижда провери мощните МОС-Фет и шоткита-та най-често там е проблема  |
Това е несериозно.Скоро четох нещо за едно дъно Gigabyte с което не можа да се справиш,така че си обмисляй съветите.Конкретно за дъното между звука и паралелния порт трябва да има 5 светодиода,ако ги има виж дали светят и с какъв цвят. |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 11:33 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Това е несериозно.Скоро четох нещо за едно дъно Gigabyte с което не можа да се справиш,така че си обмисляй съветите.Конкретно за дъното между звука и паралелния порт трябва да има 5 светодиода,ако ги има виж дали светят и с какъв цвят. |
скоро може да си чел за съвсем други проблеми.Все от някъде трябва да се тръне след като не му пали дъното най-вероятно е да провериш дали захранването ти е наред а след това да търсиш проблема другаде .Що се отнася до моя проблем ако си прочел внимателно ставаше въпрос за кондензатори на дъното и не смятам че съвета ми е несериозен .А за тези диоди дето го питаш нещо на мен не ми харесва.....
Пич ако искаш даже прочети това ,на един колега е
http://kehlibarev.hit.bg/ATX%20shematic.htm |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 14:23 Заглавие: |
|
|
| batniky написа: | | Цитат: | | Това е несериозно.Скоро четох нещо за едно дъно Gigabyte с което не можа да се справиш,така че си обмисляй съветите.Конкретно за дъното между звука и паралелния порт трябва да има 5 светодиода,ако ги има виж дали светят и с какъв цвят. |
скоро може да си чел за съвсем други проблеми.Все от някъде трябва да се тръне след като не му пали дъното най-вероятно е да провериш дали захранването ти е наред а след това да търсиш проблема другаде .Що се отнася до моя проблем ако си прочел внимателно ставаше въпрос за кондензатори на дъното и не смятам че съвета ми е несериозен .А за тези диоди дето го питаш нещо на мен не ми харесва.....
Пич ако искаш даже прочети това ,на един колега е
http://kehlibarev.hit.bg/ATX%20shematic.htm |
Градски ами ти прочете ли правилно 1 пост вентилаторите тръгват значи захранването стартира и за това не му трябва окъсяване. |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 15:03 Заглавие: |
|
|
земи го огледай за надути кондензатори тва дъно - и не само около професора ами навсякъде, после пиюка ли, бибитка ли - нещо там ?
може да свалиш батерийката на биоса или да го ресетнеш с джъмпера ако има такъв |
|
|
 |
batniky Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 15:57 Заглавие: |
|
|
от сега нататък обещавам да чета внимателно  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 18:10 Заглавие: Re: проблем с MSI 6163 pro |
|
|
| rumbeca написа: | Здравейте на всички, имам проблем. Та проблема ми е следния:
имам един стар компютър, с дъно MSI 6163 pro работеше си ве4ерта, бях си пуснал един филм и нагласих бсплеяра да изгаси копютъра. Сутринта обаче вентилаторите си работеха, а на екрана няма нищо. Опитах се да го изклича от пауара но не стана и директно от контакта. После обаче не иска да стартира нищо само тръгват вентилаторите и до там. Не зарежда ни биос ни нищо. Някои имал ли е подобен проблем и ако да как го е разрешил?
При подобен проблем + липса на опит решението е сервиз. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 18:41 Заглавие: Re: проблем с MSI 6163 pro |
|
|
| Петров написа: | | rumbeca написа: | Здравейте на всички, имам проблем. Та проблема ми е следния:
При подобен проблем + липса на опит решението е сервиз. |
То това е ясно ама дъното не струва и 20лв.Че на сервис, нека да опита всичко и направо ново. |
|
|
 |
|