| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
toshako Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 11:39 Заглавие: Re: ? |
|
|
| RC написа: | | toshako написа: | | Искаш да кажеш - да ползвам обикновено стъкло?!?!? |
Точно обратното съм написал, обикновенното стъкло слабо пропуска UV излъчване.
| madjurov написа: | | Купихме от магазин за осветителни тела малки пурички по 8W, за които ни казаха, че са с UV излъчване.Външно приличат на обикновените лум. пури с тази мощност, само дето са много тъмно сини на цвят и като светят - се вижда слаба синя светлина. Осветен бял лист, обаче отразява доста силно синя светлина. |
Често срещано явление продавачите да не знаят какво продават или да ти продадат това което имат за това което търсиш.
Това е далеч от UV-та който е необходим за целта.
Тава са лампи тип "дискотечни" с филтър пропускащ само синята част от спектъра на видимата (бялата) светлина.
Продават се UV-пури със същия размер и мощност и те са в прозрачна кварцова тръба. Предназначени са за абсорбатори и сушоари където е необходимо избиването на бактерии и микроби. |
Пич относно пурите си много прав!!!
В сервиза ползвам такава пура от медицински дезинфектор за осветяване на PROM-ове, ама е единствена и още не съм си намерил за лична употреба.
А дискотечните никаква работа не вършат....
А какво стъкло ми препоръчваш? Може би затова платката я осветявам около 2 часа за да стане..... А плексиглас дали ще свърши работа? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 11:41 Заглавие: |
|
|
На 7-ми километър в една от големите сгради (май на ЗИТ) последната вдясно (под магазина на Office 1) на партера има склад/магазин? за осветителни тела всякакви. Там има (от там съм вземал).
Плексиглас няма да стане.
Стъклото най-добре да е кварцово, но не съм сигурен дали и от къде ще може да намериш. Става и с обикновенно но времето на експонация - нараства. |
|
|
 |
toshako Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 17:14 Заглавие: |
|
|
Ok, мерси, ама ми е малко далечко...
От Бургас съм.. нищо, ще продължавам да търся.... |
|
|
 |
позитив 20 Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 18:20 Заглавие: |
|
|
| относно стъклото -плексигласа пропуска УВето, така че става.недостатък-лесно се драска и драскотините вкарват дефекти при експонацията. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 23:30 Заглавие: |
|
|
През обикновено стъкло 3 мм. и живачна лампа 400 W от разстояние 30 см. светя 75-100-110 секунди-зависи от дебелината на слоя.За какви времена-25! минути-говорите нещо не ми е ясно.За тези UV пури не зная,защото не съм ги ползвал,но си е чисто прахосване на време.За 25 минути при мен платката понякога вече е с пробити отвори и готова за лепене. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Случаен Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 15:57 Заглавие: Re: Pozitive 20 |
|
|
Здравейте,
И на мен ми се наложи да работя с Позитив 20 и имам известни трудности. Прегледах писаното до тук, но намерих подобен проблем и реших да пиша. Проблемът е при проявяването. Когато промивам еспонираното покритие с разтвора на содата каустик, изображението се появява. Но в някой участъци то все още не е напълно ясно, т.е. не всичкия фотолак е отмит. ОК. Пускам пак платката обратно в буркана и като я извадя малко по-късно няма и следа от изображение - просто целия лак е отмит. Та въпроса ми е знае ли някой на какво се дължи това? Продължителността на експонирането е различна - около 2 до 5 мин. И въпреки това проблема си остава.
Благодаря |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 16:33 Заглавие: |
|
|
| Промени концентрацията на разтвора. Провери дали е чист съда, в който го правиш. Може да се получава някакво омазняване на платката или нещо подобно |
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 17:39 Заглавие: |
|
|
И аз пробвах с позитива стават работите но имах и неуспешни бройки.
Ползвам паус според мене и той прави мизерии трябва да пробвам и с
прозрачно фолио. Поллзвам 125В живачна лампа с счупен балон от 30 см (поставена в кутия от 5 кила латекс)
Около 2 минути през обикновенно стъкло осветявам, преди това си правя разтвора на сода каустик(която е на люспи) 7грама на 1л вода.
Платката като я напръскам се суши в фурна при 50/60 градуса за около 10/15 мин. При нанасянето на лака залепвам платката за центъра им с двойна лепенка(от тая дебелата дето е като дунапренче) за акомулаторен гайковерт, пръскам и връткам малко до като се разнесе равномерно( естествено в кофа да не пръска навсякъде ).
Като се запоролети ще си направя всичко както трябва, че така е много относително да стане добре  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 17:54 Заглавие: |
|
|
| Интересно ми е при професионалното изработване на платки какви фотошаблони ползват. Когато печатам на прозрачно фолио винаги изображението има множество дефкти (пукнатини по тонера и бели петна) |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 18:12 Заглавие: |
|
|
| harleybg написа: | | Интересно ми е при професионалното изработване на платки какви фотошаблони ползват. ... |
Има си специални филми за фотоплотер за тази цел.
На Dupont примерно. |
|
|
 |
|