| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 17, 2007 10:49 Заглавие: |
|
|
| bubarak написа: | | Не знам какво може да им има на качулките, но нито са счупени, нито разпоени. По отношение на пов.бобоина-окъсяване на навивки ли имаш пред вид? Възможно ли е да е повреден демпф. диод? |
Ами да няма волтова дъга на тях примерно.
Едва ли-най-вероятно си е заминала повишаващата бобина на ТХО.Да,окъсяване на навивки. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bubarak Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 19, 2007 10:13 Заглавие: |
|
|
Замених бостерния кондензатор с друг от същия тип, но без резултат. Напрежението на първа решетка на PL 500 е -62V. Екрана е тъмен.  |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 19, 2007 19:37 Заглавие: |
|
|
Значи остават два варианта: PL500 или повишаваща бобина.
ПП: Това че екрана е тъмен стана ясно, но имаш ли високо на лалето. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 19, 2007 20:07 Заглавие: |
|
|
| bubarak написа: | Замених бостерния кондензатор с друг от същия тип, но без резултат. Напрежението на първа решетка на PL 500 е -62V. Екрана е тъмен.  |
Мисля, че това -62 V е множко, трябва да е около -40 V. Да не е прекъснал R 328 - 0,82 М от бостерното напрежение към тримера Р301 _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
bubarak Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 11:40 Заглавие: |
|
|
Знам,че мястото не е тук, но все пак, нека ако някой има схемата на тая древна "Плиска", да ми я изпрати. Аз дори и схема нямам, защото съм абсолютен аматьор и отявлен лаик в тази област!!! Благодаря за търпението към мен!  |
|
|
 |
|