Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Почервенял монитор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:32    Заглавие: Почервенял монитор Отговорете с цитат

Добър ден Smile имам следният проблем имам монитор LG 795FT (имам 4 такива) и един ден единият почервеня тоест червеният цвят идва повечко... какво ли не мъчих от менютата и няма оправия.. пробвах с друг кабел.. пак същото обаче извадя ли кабела от компа и излиза надпис NO SIGNAL в рани правоъгълничета, в които цветовете са нормални Smile някакви предположения и съвети Smile имам някаква техническа грамотност и мисля да я ползвам(просто още нямам опит с мониторите) и за това съвета със сервиза не го искам Smile та предложения ?

Констатация: След 24 часа почивка закачам го към компа и не иска да запали.. спирам монитора спирам компа.. после първо компа и след малко монитора и тръгва... и всички цветове са в норма? идеи? на друго PC го тествах когато почервеня и тръгна от раз.. и пак беше червен Smile

Последната промяна е направена от krassimir на Пон Яну 22, 2007 16:43; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger MSN Messenger
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Презапой платката на кинескопа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:46    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Презапой платката на кинескопа

минута след като пуснах темата и се е оправил... какво да правя.. просто мразя нещо ТУ работи ТУ не Smile
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Нали видя какво съм ти написал
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:52    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Нали видя какво съм ти написал

Да. И ще отворя да огледам, но имам въпрос. Мислиш че нещо проблем по спойките? аз единствено мръднах монитора напред леко за да закача кабелите без други неща.. а колктоо до началното включване не светва зелено диода(когато има сигнал свети зелено иначе оранжево) когато пусна пс-то дали има връзка с това?
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не си наясно с нещата,не го отваряй,той колегата Войнишки хубаво ти вика ама на тая платка има напрежение за фокусировката от 10000В дето влепва хубаво,а и ако не внимаваш може да счупиш кинескопа.
Ако си решил "да го бориш"-послушай съвета на колегата и препой платката на кинескопа-там е "закопано кучето",най-вероятно.
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Ако не си наясно с нещата,не го отваряй,той колегата Войнишки хубаво ти вика ама на тая платка има напрежение за фокусипровката от 10000В дето влепва хубаво,а и ако не внимаваш може да счупиш кинескопа.
Ако си решил "да го бориш"-послушай съвета на колегата-там е "закопано кучето",най-вероятно.

Laughing Мерси за съвета просто исках разяснение Smile по случая.. та генерално нещата са от тази платка? Smile но мисля че мога да махна пс-то като причина? всъщност преди няколко дни сестрата каза че имал леко син отенък.. хм.. дали е само тая платка.. Smile разкажете споделете а аз ще мисля..
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

И синия оттенък и той е оттам от същата платка.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, човека пише че при липса на сигнал цветовете в информацонния правоъгълник са си нормални, не го насочвайте към платката на кинескопа.Червеното ти идва от скъсан кабел за сигнала , виж там където се прегъва , или към видеокартата(най-вероятно) или където влиза в монитора, а за другия дефект (няма връзка с червеното) не се опитвай сам да го оправяш, иска си майстор и оборудване.

П.П. Сега видях че си опитвал с друг кабел, става въпрос за кабела от РС-то до монитора, нали? а не за захранващия кабел, ако е така то проблема може и да е от видеокартата или от входния куплунг на монитора (щом позволява да се сменя кабела значи е на куплунг, нали) В краен случай наистина може да има и студени спойки по входния канал на червения цвят който също се намира на платката на кинескопа.

Последната промяна е направена от pamporov на Пон Яну 22, 2007 17:09; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 22, 2007 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Червеното ти идва от скъсан кабел за сигнала , виж там където се прегъва , или към видеокартата(най-вероятно) или където влиза в монитора, а за другия дефект (няма връзка с червеното) не се опитвай сам да го оправяш, иска си майстор и оборудване.

Работата е там че го пробвах и с друг кабел.. преди имах подобен проблем на друг монитор.. лилавееше и си беше от кабела.. а да не е нещо да има утечка при видео картата?
Другият проблем не ме бърка толкова колкото цветовете.. но все пак сменях кабела..
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети