| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:32 Заглавие: Почервенял монитор |
|
|
Добър ден имам следният проблем имам монитор LG 795FT (имам 4 такива) и един ден единият почервеня тоест червеният цвят идва повечко... какво ли не мъчих от менютата и няма оправия.. пробвах с друг кабел.. пак същото обаче извадя ли кабела от компа и излиза надпис NO SIGNAL в рани правоъгълничета, в които цветовете са нормални някакви предположения и съвети имам някаква техническа грамотност и мисля да я ползвам(просто още нямам опит с мониторите) и за това съвета със сервиза не го искам та предложения ?
Констатация: След 24 часа почивка закачам го към компа и не иска да запали.. спирам монитора спирам компа.. после първо компа и след малко монитора и тръгва... и всички цветове са в норма? идеи? на друго PC го тествах когато почервеня и тръгна от раз.. и пак беше червен  _________________ Това което не става с интелект става с много интелект
Последната промяна е направена от krassimir на Пон Яну 22, 2007 16:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:42 Заглавие: |
|
|
| Презапой платката на кинескопа |
|
|
 |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:46 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Презапой платката на кинескопа |
минута след като пуснах темата и се е оправил... какво да правя.. просто мразя нещо ТУ работи ТУ не  _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:48 Заглавие: |
|
|
| Нали видя какво съм ти написал |
|
|
 |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:52 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Нали видя какво съм ти написал |
Да. И ще отворя да огледам, но имам въпрос. Мислиш че нещо проблем по спойките? аз единствено мръднах монитора напред леко за да закача кабелите без други неща.. а колктоо до началното включване не светва зелено диода(когато има сигнал свети зелено иначе оранжево) когато пусна пс-то дали има връзка с това? _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:55 Заглавие: |
|
|
Ако не си наясно с нещата,не го отваряй,той колегата Войнишки хубаво ти вика ама на тая платка има напрежение за фокусировката от 10000В дето влепва хубаво,а и ако не внимаваш може да счупиш кинескопа.
Ако си решил "да го бориш"-послушай съвета на колегата и препой платката на кинескопа-там е "закопано кучето",най-вероятно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 16:58 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Ако не си наясно с нещата,не го отваряй,той колегата Войнишки хубаво ти вика ама на тая платка има напрежение за фокусипровката от 10000В дето влепва хубаво,а и ако не внимаваш може да счупиш кинескопа.
Ако си решил "да го бориш"-послушай съвета на колегата-там е "закопано кучето",най-вероятно. |
Мерси за съвета просто исках разяснение по случая.. та генерално нещата са от тази платка? но мисля че мога да махна пс-то като причина? всъщност преди няколко дни сестрата каза че имал леко син отенък.. хм.. дали е само тая платка.. разкажете споделете а аз ще мисля.. _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 17:01 Заглавие: |
|
|
И синия оттенък и той е оттам от същата платка. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 17:01 Заглавие: |
|
|
Колеги, човека пише че при липса на сигнал цветовете в информацонния правоъгълник са си нормални, не го насочвайте към платката на кинескопа.Червеното ти идва от скъсан кабел за сигнала , виж там където се прегъва , или към видеокартата(най-вероятно) или където влиза в монитора, а за другия дефект (няма връзка с червеното) не се опитвай сам да го оправяш, иска си майстор и оборудване.
П.П. Сега видях че си опитвал с друг кабел, става въпрос за кабела от РС-то до монитора, нали? а не за захранващия кабел, ако е така то проблема може и да е от видеокартата или от входния куплунг на монитора (щом позволява да се сменя кабела значи е на куплунг, нали) В краен случай наистина може да има и студени спойки по входния канал на червения цвят който също се намира на платката на кинескопа.
Последната промяна е направена от pamporov на Пон Яну 22, 2007 17:09; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 17:05 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Червеното ти идва от скъсан кабел за сигнала , виж там където се прегъва , или към видеокартата(най-вероятно) или където влиза в монитора, а за другия дефект (няма връзка с червеното) не се опитвай сам да го оправяш, иска си майстор и оборудване. |
Работата е там че го пробвах и с друг кабел.. преди имах подобен проблем на друг монитор.. лилавееше и си беше от кабела.. а да не е нещо да има утечка при видео картата?
Другият проблем не ме бърка толкова колкото цветовете.. но все пак сменях кабела.. _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
|
 |
|