| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dzver Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 23:55 Заглавие: лак за трансформатор |
|
|
| След като разглобих един траф от стар руски телевизор и му пренавих вторичните намотки взе да бръмчи много яко. Трафа е с вит магнитопровод и явно след като съм разлепил двете му части, колкото и да го стягам той си бръмчи...Та въпросът ми е с какъв лак да залепя частите на магнитопровода отново? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 0:23 Заглавие: |
|
|
С никакъв Не е хубаво да има междина между двете части а ако го навапцаш с лак определено ще има Яко стягане му е майката ако питаш мен.А и не знам защо повече ми се струва че бръмчат макарите или намотките а не магнитопровода  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 4:17 Заглавие: |
|
|
Ако имаш нитроцелулозен лак може да пробваш с него.  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 8:35 Заглавие: |
|
|
Първо го стягаш хубаво да не мърда нищо по него със чука и други там шлосерски инструменти и тогава целия го топиш в нитроцеулозен лак.След това го оставяш да изсъхне поне 24 часа и тогава пробваш.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 9:55 Заглавие: |
|
|
С дървена летвичка и чук  |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 13:23 Заглавие: |
|
|
Тоя трансформатор не е ли бил залят с нещо като парафин?
Не ползвайте нитроцелулозни бои-после като загрее трансформатора при работа все ще мирише.Бобинажните цехове ползват лакове от рода на алкидните.Топи се целия трансформатор и след това се изпича в пещ. |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 14:11 Заглавие: Ре: |
|
|
Рецептата е:
1 Яко стягане - може и с някаква външна скоба.
2. Купуваш си една кутия с прочутото лепило "ПРОМА" , и в него потопяваш не само този, но и всички други бръмчащи, свирещи и т.н. трансформатори и дросели. Изсушаване например върху радиатор, не по малко от 24 часа. След напълно изсъхване, потапянето може да се повтори. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 18:47 Заглавие: |
|
|
Идеалният вариант е "сваряване" в парафин.Има го в аптеките.Парафинът се стапя във водна баня и в него се потапя трафа за няколко минути-докато престанат да излизат въздушни мехурчета.След това се вади,отцежда се и се оставя да изтине.Така са правени тези трафове и в завода.Иначе лакове,лепила и подобни гадости водят до невъзможност за разглобяване,ако,недай Боже се наложи такава операция. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 20:01 Заглавие: |
|
|
Разбира се нищо не пречи да го цопнеш в парафин,прома или някакъв лак-ще имаш подобрение,ноо колкото и да "вариш" и да цапаш с лепила и лакове единствено здравото стягане намаля забележително шума съм се убедил. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 22:22 Заглавие: |
|
|
| Никакво стягане няма да помогне -това е вит О образен магнитопровод и най вероятно са се отцепили пластини ,аз ги лепя със каноконлит и бръмченето изчезва. Фронталните плоскости е хубаво да се залепят със феромагнитен пак ,да няма въздушна междина ,но аз не можах да намеря феропрах или кобалтов ,за да си смеся със епоксидна смола, ако намериш -това е най доброто. |
|
|
 |
|