|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 22:33 Заглавие: |
|
|
Само с епоксидна смола не става ли? Верно че няма да можеш да го разглобиш повече но....  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 23:42 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Никакво стягане няма да помогне -това е вит О образен магнитопровод и най вероятно са се отцепили пластини ,аз ги лепя със каноконлит и бръмченето изчезва. Фронталните плоскости е хубаво да се залепят със феромагнитен пак ,да няма въздушна междина ,но аз не можах да намеря феропрах или кобалтов ,за да си смеся със епоксидна смола, ако намериш -това е най доброто. |
Е предполагам,ако е имало отцепване е щял да го види.Феропрах имаше навремето във конструктора "Юнный химик" ,имам 4-5 такива на тавана,ще проверя сигурно имам останал поне 2-3 епруветки феропрах из тях. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dzver Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 2:24 Заглавие: |
|
|
Видях, че една от пластините леко се е разлепила, иначе го стягах много яко... И все пак търся най-достъпния подходящ лак, който се продава по магазините за бои, защото в моя град няма голям избор.
А с епоксидна смола... не искам, защото може да се наложи и да го разглобявам някога  |
|
|
 |
Николай Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 19:27 Заглавие: |
|
|
| Намажи едната половинка от магнитопровода с безцветен най - обикновен (без разни блещукащи примеси) лак за нокти. Това съм го прилагал на два трансформатора от лампови телевизори Темп и на един от лампов Електрон. Нямал съм проблеми! След това силно го притискаш и стягаш с оригиналната скоба, не е задължително да го натягаш зверски. Бръмченето почти изчезва. Ако отлепилата се ламела е от външната част на магнитопровода набий дървена клечка между нея и макарата. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|