| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 22:40 Заглавие: |
|
|
| Когато усилвателя е включен,а ДВД-то изключено,как се държи,има ли брум/при свързани кабели м/у двете/. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 22:49 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | Когато усилвателя е включен,а ДВД-то изключено,как се държи,има ли брум/при свързани кабели м/у двете/. |
Да брумът си е същия. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 22:54 Заглавие: |
|
|
| Можеш ли да завъртиш захранващия траф на 90 градуса.Ако не,изключи усилвателя и се опитай да екранираш трафа-"завий" го например с домакинско фолио и свържи фолиото към общата маса-с една жичка и малко тиксо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 23:04 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | Можеш ли да завъртиш захранващия траф на 90 градуса.Ако не,изключи усилвателя и се опитай да екранираш трафа-"завий" го например с домакинско фолио и свържи фолиото към общата маса-с една жичка и малко тиксо. |
Това съм го пробвал вече,но не мисля че е от това.Работата е там ,че брумът се появява когато се свърже към ДВД-то(дори и усилвателят да е изключен) |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 20, 2007 23:07 Заглавие: |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | helios написа: | | Можеш ли да завъртиш захранващия траф на 90 градуса.Ако не,изключи усилвателя и се опитай да екранираш трафа-"завий" го например с домакинско фолио и свържи фолиото към общата маса-с една жичка и малко тиксо. |
Това съм го пробвал вече,но не мисля че е от това.Работата е там ,че брумът се появява когато се свърже към ДВД-то(дори и усилвателят да е изключен) |
Нещо не схващам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 21, 2007 20:06 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | Nikolai_1 написа: | | helios написа: | | Можеш ли да завъртиш захранващия траф на 90 градуса.Ако не,изключи усилвателя и се опитай да екранираш трафа-"завий" го например с домакинско фолио и свържи фолиото към общата маса-с една жичка и малко тиксо. |
Нещо не схващам. |
Опа извинявай исках да кажа когато DVD-то е изключено
А това с трафа го пробвах и няма6е ефект при мен  |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 0:17 Заглавие: |
|
|
ами то така до никаде няма да я докараме
почвай по метода проба-грешка разкачи кабелната, после тв-то ако има брум значи е двд-то - завърти му щепсела в контакта и виж има ли още брум и т.н. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 4:08 Заглавие: |
|
|
| Не причината е съвсем друга. Има проблем със масите. Аз също имах такъв проблем, всичко трябва да е замасено в една средна точка - средната точка на трансформатора ширмовката на проводниците за входния сигнал да е запоена в единия си край и то чрез обикновен проводник към средната точка а другия и край да е запоен към корпуса на потенциометъра. Също така ширмования проводник от крайното стъпало (който е за входния сигнал) да отива до потенциометъра като ширмовката му е запоена за масата на входа на стъпалото и за средната точка на потенциометъра. Това важи за всички стъпала. Иначе се получават затворени контури (навивки) които са свързани към входовете на стъпалата и променливото магн. поле на трансформатора идуцира в тях напрежение което се усилва от стъпалата. Сигурно си забелязал че имаш брум и ако просто допреш масите на два от входовете. Иначе темата е дискутирана вече: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=17838&highlight=%F1%F0%E5%E4%ED%E0%F2%E0+%F2%EE%F7%EA%E0&topicshow=Брум%20в%20усилвател |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 23:13 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Не причината е съвсем друга. Има проблем със масите. Аз също имах такъв проблем, всичко трябва да е замасено в една средна точка - средната точка на трансформатора ширмовката на проводниците за входния сигнал да е запоена в единия си край и то чрез обикновен проводник към средната точка а другия и край да е запоен към корпуса на потенциометъра. Също така ширмования проводник от крайното стъпало (който е за входния сигнал) да отива до потенциометъра като ширмовката му е запоена за масата на входа на стъпалото и за средната точка на потенциометъра. Това важи за всички стъпала. Иначе се получават затворени контури (навивки) които са свързани към входовете на стъпалата и променливото магн. поле на трансформатора идуцира в тях напрежение което се усилва от стъпалата. Сигурно си забелязал че имаш брум и ако просто допреш масите на два от входовете. Иначе темата е дискутирана вече: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=17838&highlight=%F1%F0%E5%E4%ED%E0%F2%E0+%F2%EE%F7%EA%E0&topicshow=Брум%20в%20усилвател |
Благодаря на всички за помоща,но мисля че се сетих от къде може да е.
Сетих се че като навивах трафа първо навих намотката за Quda(2х30в)а след това върху нея тази за интегралите(12в.)Те нямат галванична връзка.Галваничната връзка направи след това средната точка с масата на 12-т волта.
Дали може това да е причината?
Питам зашото го пробвах с друг самоделен усилвател който беше навит по този начин и си имаше пак двуполярно и еднополярно напрежение и се чуваше нормално. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 6:44 Заглавие: |
|
|
Мисля че е това което съм ти написъл, пробвай да преместиш ширмованите кабели за сигнала от едната страна на трансформатора и ако се промени брума (сигурен съм че ще се промени) значи е това което ти писах вече  |
|
|
 |
|