Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

промяна на честотата
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 23, 2007 23:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
дали е възможно тв тунера са се преработи да приема пал освен нтсц
Rolling Eyes .Разбира се може и Секам Wink
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 1:21    Заглавие: Re: Радио Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
Незнам дали е с чип. Ако не е може да изместиш малко бобинките около ПАВ филтрите и готово. Но незнам дали ще покрива цялпто UKV. Зависи от радиото.

изместване на междинната честота не е много добро решение в случая ... гарантирам че ще има поне един керамичен филтър на 10,7мхз , него няма как да му промениш честотата , от цялата ситуация най - много да си развали радиото Smile
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 2:28    Заглавие: Re: Радио Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
Ако не е може да изместиш малко бобинките около ПАВ филтрите и готово.

ji4kajiata написа:
]Може и да няма ПАВ филтри. Ако е цифрово (зависи от процесора и схемата).

Аз пък не знам радио дето да има ПАВ филтър,не съм и виждал,сигурно няма и да видя.
Има по радиата
керамични филтри
пиезокерамични филтри (ПКФ)
По радиолюбителските приемници дори сме слагали и електромеханични филтри (ЕМФ),ама баш пък ПАВ-филтър в радио-трудна работа. Laughing
ji4kajiata написа:
ПРАВИЛ СЪМ ГО!!! НЕ ПИШИ ТАКИВА РАБОТИ, БЕЗ ДА ЗНАЕШ ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС!!!
Ти колко пъти си го правил, и с какво радио. Като съм почнал от руски лампови, след това транзисторни (соколи и др.)....

Нерде Ямбол,нерде Стамбул.Той кво те пита-ти кво му отговаряш-
ми да ти кажа честно-не знаех че Сокола и руските лампови апарати търсели станциите по американски стандарт през 2 десети на нечетни.

Тва ша да е някаква новост.
Twisted Evil Laughing Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kotzeto
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

хора,все пак някой може ли да ми каже конкретно може ли да стане и колко пари ще ми струва,направо да му го давам да го прави
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

kotzeto написа:
хора,все пак някой може ли да ми каже конкретно може ли да стане и колко пари ще ми струва,направо да му го давам да го прави

Никой нищо конкретно не може да ти каже, преди да е ясно каква е свирката и какъв е процесора вътре. Има някои при които това се задава с външни елементи около него.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kotzeto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:17    Заглавие: Отговорете с цитат

ми дайте некой от сф ако е навит и смята,че знае как става да казва
Върнете се в началото
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 15:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен тук,в Европа на това радио никога няма да може да се ползват пълните възможности!Има някакъв шанс да се промени стъпката на УКВ-то,много пъти съм го правил,но съответно подплатен с инфо от Братушките например.... Wink
При теб е доста по-труден проблема.Видях какво представлява,имаш да променяш и стандарта на телевизора,а може би и региона на ДВД-то.
Продължавай да търсиш,и се надявай производителя да е оставил възможност за превключване на тв и радиостандарта.Сигурно има сервизно меню.
Успех,и кажи ако стане Wink
kotzeto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 18:44    Заглавие: Отговорете с цитат

относно настройката нтсц-пал проблема е само в тв-тунера.телевизора и двд-то работят с пал(има опция за превключване нтсц/пал когато се гледа двд)
Върнете се в началото
panasoanik
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 8:39    Заглавие: Re: Радио Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
Много добре го разбрах за какво говори. Просто съм се изразил малко по неясно, защото бързах. Както прочете по горе съм написал, че незнам какво е радиото. Може и да няма ПАВ филтри. Ако е цифрово (зависи от процесора и схемата). Пак може да се корегира софтуерно. Ако е със специялизиран чип, който няма възможност за препрограмиране (четене и запис) няма да стане. А това за покриването на УКВ имам в предвид, че има възможност да се стесни честотната лента при такава корекция на софтуера. Но това е почти несрещано явление. В повечето случай и при повечето радиоапарати е възможно. Дайте малко повече информация за радиото.

Laughing Laughing Laughing Евала Молодец!!! Инай вече работата става с бобинките окло ПАВ филтъра ,ама внимателно с реглажа ,че може стана и на мексиканският стандарт Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 9:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че е възможно Дай го на сервиз
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети