| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
banchev Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 15:04 Заглавие: |
|
|
От две години ползвам HP Laser Jet 3020 - мултифункционал, принтер, скенел и копир. Качеството е добро пък и цената на комсумативите е прилична.
За 75 лева тонер касета над 2000 копия. _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 15:48 Заглавие: |
|
|
Преди година и половина се спрях на SAMSUNG ML-1520. Цената му тогава беше 170 лева. Не ми е правил проблеми. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 18:48 Заглавие: |
|
|
Аз имам опит само с два принтера. Стария беше с паралелен интерфейс и го чакахме цяла вечност (не помня да съм засичал колко точно) (по памет: Olivetti PG L6 - не съм сигурен за точните модели, защото отдавна не съм го виждал). Новия принтер е HP LaserJet 1015.
Този с интерфейс USB е многократно по-бърз и от там съм предубеден към принтерите, които нямат USB интерфейс. Смятам, че паралелния интерфейс ограничава скоростта на печат, защото скоростта, с която хартията се придвижва при печат е многократно по-голяма от скоростта, с която се предават данните (това е доста очевидно особено когато се печата повече текст, за графика да не говорим).
Касетата на новия принтер я пълнят за тридесет и няколко лева (иначе нова е над 100 лв), но понякога барабана на касетата се оказва износен и не е възможно да се печата с нея. Срещу скромна сума (не помня колко) предлагат да се смени барабана и казват, че касетата издържала още няколко пълнения. С рециклирана касета съм виждал как тонера се лющи от хартията (очевидно не става за правене на печатна платка по метода с принтера - за целта трябва да се ползва нова касета).
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 24, 2007 19:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 23:24 Заглавие: |
|
|
а защо на старо.
нов ХП 1018 примерно е 200 лева и тия 60 лева разлика ще ги избиеш още от ползването на новата му касета.
през усб порта наистина се принти много по-бързо.
самсунг също не са лоши, но особенноста там е че тонер касетата която върви към принтера е 50% пълна - това са 30-те лева разлика в цената с ХП при сходни характеристики
новото устройство ти дава и други предимства |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 23, 2007 1:13 Заглавие: |
|
|
SAMSUNG ML-2010P едно добро решение 2г. гаранция по евтино зареждане и касетата повече кара , USB и LРТ портове за връзка 20 страница в минута и 1200dpi ... цена с ДДС: 189.00 лв. техномаркет
HP LASERJET 1018 горе долу за същите пари(цена с ДДС: 209.00 лв.) са с една година гаранция по скъпо зареждане само на USB и на 600dpi и 12 страници в минута  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 9:08 Заглавие: |
|
|
| Сигурно ще си взема нов HP 1018.Обаче оня ден ми удариха една фактура с подобен и бях много разочрован от качеството. Къде се зареждат касетите така,че да не хвърлят по-малко или повече тонер. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 19:06 Заглавие: |
|
|
| banchev написа: | | Сигурно ще си взема нов HP 1018.Обаче оня ден ми удариха една фактура с подобен и бях много разочрован от качеството. Къде се зареждат касетите така,че да не хвърлят по-малко или повече тонер. |
Казват, че това се дължи на износване на барабана. Възможно е да се извърши смяна на барабана, след което същата касета може да се зарежда още няколко пъти (цитирам по памет: 3-4 пъти).
Принтерът може работи и под Линукс:
http://www.linuxprinting.org/show_printer.cgi?recnum=HP-LaserJet_1018
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 24, 2007 20:04; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 19:21 Заглавие: |
|
|
| D.Kolev написа: | а защо на старо.
нов ХП 1018 примерно е 200 лева и тия 60 лева разлика ще ги избиеш още от ползването на новата му касета.
през усб порта наистина се принти много по-бързо.
самсунг също не са лоши, но особенноста там е че тонер касетата която върви към принтера е 50% пълна - това са 30-те лева разлика в цената с ХП при сходни характеристики
новото устройство ти дава и други предимства |
Това значи ли ,че съществува някакво общоприето правило, че когато не е упоменато нищо за наличието на консуматив в цената, такъв е включен (по подразбиране)? И се упоменава само, когато го няма или е на 50%? |
|
|
 |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 20:22 Заглавие: |
|
|
нямам наблюдения върху достатъчно принтери,но до сега не съм виждал нов принтер без включена касета /глави/.
трябва да е упоменато, но разбирасе е най-добре да питаш.в брошурите на самсунзите с дребен шрифт е написано че касетата е 50% при данните за максималния брой листи печат , мисля че беше.
задължително обаче си купи УСБ кабел щото почти 100% няма да е включен в окомплектовката на принтера. |
|
|
 |
|