| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 14:36 Заглавие: |
|
|
| И аз търся схема която да върши същата работа, но на мен ми трябва за микрофон, при който да няма значение от какво разстояние приема сигнала, в диапазон до 5-6м. Защото когато съм близо до него сигнала е прекалено силен, а при отдалечаване отслабва много. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 14:42 Заглавие: |
|
|
Навремето имаше едно животно наречено компресор на динамика.търси в руските саитове.ако не намериш,ще ти изровя от вкъщи,но трябва да снимам схемата въобще сложнотия  |
|
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 16:49 Заглавие: |
|
|
| Виж NE 575 или NE 572 или който и компандор да намериш по магазините. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 17:59 Заглавие: |
|
|
Малко сложни ще им дойдат NE 572 или 575,има по-леки схеми,които за цветомузика ще вършат идеална работа.Аз мога утре или в понеделник да щракна една такава схемичка,която е правена точно за цветомузика и която все още работи перфектно при мен-вече 20-тина години Има си входове за микрофон,линеен или направо от изхода на 10-15 W усилвател. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
|
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 20:08 Заглавие: |
|
|
А защо не амплитуден стеснителн???(не съм сигурен за името)
слагат се два диода успоредно във вертикалата на двтелинии на микрофона.
Азбират се диоди с желаното напрежение на отпусхване и амплитудата става на желано ниво
в случая за прекалено голямата сила на сигнала на микрофона. _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 20:22 Заглавие: |
|
|
А между дръгото забравих да спомена че към анодите на диодите се се свързват източници на ЕДН с желаното напрежение _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 8:40 Заглавие: |
|
|
| edims написа: | | Само че на входа трябва да е кондензаторен микрофон | Сигурен ли си? Не говориш ли за електретен? _________________ home studio |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 17:08 Заглавие: |
|
|
Може човека да се е объркал... Или не.
Наистина тази схема е подходяща но ще са ти нужни диоди които имат по високо напрежение на отпушване примерно аз бих използвал Д7А (Български са). Тяхното отпушване става на 0.5 волта.Максималното напрежени в обратна посока е околу 100 волта преди пробив.
Някои хора тук биха казали че напрежението на отпушване е прекалено малко...
За увеличаване на напрежението на отпушване ви трябват източници на ЕДН които се свързват в следната последователност:
Всеки знае че сигналът в права посока върви от анод към катод...
Към анода се свързва отрицателния полюс на батерията и напрежението на отпушване става сумата от напрежението на ЕДН и Напрежението на отпушване на диода.
За намаляване на напрежението на отпушване батерията се свързва наобратно :
плюс към анод
Схемата показана по горе е доста добра в случая. _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 27, 2007 12:25 Заглавие: |
|
|
daminad,меко казано,говориш смешни неща,да не кажа глупости Чета ти постовете по темата и разбирам колко много неща би трябвало да не зная.Като потегля от амплитудния стеснител,който слагаш в линията на микрофона,минавам през Д7А,които НЕ са български,стигам до напрежението им на отпушване,което НЕ Е 0,5 V и продължавам смело напред от анод към катод,за да достигна до...Хайде,достатъчно,няма смисъл да продължавам.Не че съм кой знае колко умен,ама мисля,че преценявам до къде ми стига акъла и не пиша глупости.Само искам да те питам какво ще ограничиш с амплитудния си стеснител на сигнал,примерно 10-15 mV,колкото излизат от нормален човешки микрофон с диоди,които според теб се отпушват на 0,5 V,т.е. 500mV  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|