Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

радиатор за охлаждане

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
onto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 12:05    Заглавие: радиатор за охлаждане Отговорете с цитат

Здравейте искам да попитам има ли значение профила на радиатор?Задължително ли е той да е оребрен.Става дума за радиатор за TDA1562 защото кутията във която съм го поставил е алуминиева и въпроса е дали мога нея да я използвам за радиатор при положение че има необходимата площт оказана за интегралата
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 12:09    Заглавие: Отговорете с цитат

onto, една от целите на оребряването е именно увеличаване на площа при по-малък обем. При положение, че площа на кутията е достатъчна, няма никакъв проблем да я ползваш като радиатор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
onto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 12:22    Заглавие: Отговорете с цитат

RC благодаря ти !Вече може да изтриете тематазащото съмс сигурен във компетентноста на отговора !
gyx4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип щом площта на кутията е достатъчна може да използваш нея, но може да добавиш и малък радиатор. Оказаната площ за дадения интеграл е достатъчна, но е хубаво да имаш малко отгоре за да си по-сигурен, че няма да изгори интеграла, ако го използваш максимално. Така, че ако не ти пречи може да сложиш едно малко радиаторче за по-сигурно. Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Ное 17, 2004 23:02    Заглавие: Отговорете с цитат

охлаждането на полупроводниците е доста деликатно нещо ако си сигурен че площа ти е достатъчна + малко резерв намажи с топлопроводима паста и нямаш проблем тоя чип не дава толкова много жега обаче когато става дума за мощни транзистори и други полупроводници е важно да има много ребра и то възможно най близо до полупроводника зада има по малко загуба в топлопремонаването на материала алуминя има почти отлично топлопреминаване така че нямай грижа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2004 15:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Това всичко е вярно Smile , но аз да попитам корпуса на тази ИС изолиран ли е електрически или има някакъв потенциял или пък е на маса най-вероятно, защото това понякога има значение
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2004 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

повечето ги слагат на минус тази не е ли с двуполярно ако е така най вероятно и тя е на минус провери в сайта
Върнете се в началото
neon_knight
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 3:25    Заглавие: Отговорете с цитат

6to se zanimava6 s TDA 7294 Smile -malka mo6tnost,lesno gori,POSREDSTVENO(toest nikavo) ka4estvo..
Probvai Quad,ako si smel.
Arrow
onto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 12:41    Заглавие: Отговорете с цитат

И така Evil or Very Mad

1.Защо не се опиташ да пишеш на кирилица като повечето от този форум ?

2.Много ми е интерестно каде пише че искам мнение какав усилвател да ползвам дали интегрален или транзисторен или какавто и да било.Аз просто питам нещо което ме интересува и интелигентните хора са ми отговорили просто и ясно и сме се разбрали без да ми казват какво да правя и как а просто са ми отговорили на въпроса!

3.Не знам каде също видя че става въпрос за TDA 7294 ?Става въпрос за 1562 и аз съм преценил че за случая той ми върши добра работа !Ти знаеш ли какав е случая че ми предлагаш друг усилвател ?аКО ИМАШ ИЗЛИШЕН ТРАНСВЕРТЕР ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС И МОЖЕ И ДА ГО ВЗЕМА ЩОМ ИСКАш ДА ЗАХРАНВАМ QUAD с 12V

4.За това дали смея да опитам да си правя QUAD може да се посмея като знам каква е трудноста на изработката и настройката му Smile

5.Нядявам се че занапред ще даваш точни отговори на точните въпроси който се задават във форума а няма да даваш акъл на хората които го имат достатъчно според мен (изклучвам себе си) и чакат точен отговор на въпросите си !Като ти чета и темите във www.tuning.bg/forum а именно цитирам : "Олигофренче.. bodan...,"
си мисля, че ти не си от хората които искат да помагат на другите а само да си налагат мнението над останалите !

Еми това е основното което искам да кажа и ИСКАМ ДА СЕ ИЗВИНЯ НА МОДЕРАТОРИТЕ ЧЕ НАПЪЛНИХ ФОРУМА СЪС СПАМ НО ТОВА И ЗАЩОТО ИСКАМ ТОЙ ДА СТАНЕ ПО ДОБРО МЯСТО ЗА ТЕЗИ КОИТО СА ТУК ДА СИ ПОМАГАТ А НЕ ДА СЕ ПЕРЧАТ КОЛКО ЗНАЯТ И КАКВО МОГАТ !!!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети