| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shiksto Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 13:36 Заглавие: Въпрос за QUAD 405 MK. |
|
|
Направих въпросното стъпало от МК и съм доста доволен от това как свири Направих го с крайни транзистори BDX66X/67C. Първият ми въпрос е с тези транзистори с товар 4ом ще изпушат или не?
Другия въпрос ми е захранвам го с 2х47V почва да реже синосуидата на 27V което прави 27*2/8= 729/8= 91,125W Мога ли да изкарам повече мощност от стъпалото без да увеличавам захранващото напрежение?
Мерси предварително за отговорите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 13:41 Заглавие: |
|
|
| Мда като ползваш товар 4 ома А транзисторите според мен ще издържат. Поразтършувай се с търсачката защото вече има доста теми за тоя усилвател. |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 14:43 Заглавие: |
|
|
Струва ми се, че или захранването е много "меко", или защитата е неправилно настроена за да ограничава на 27V при захранване +-47V _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
shiksto Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 14:52 Заглавие: |
|
|
@Slav4o.com има ли някакво формула по която да се изчисли какви транзистори ще трябват при товар 4ома?
@Ichko защитата изобщо и не съм я слагал и какво имаш впредвид под "меко" захранване  |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 15:19 Заглавие: |
|
|
| shiksto написа: | @Slav4o.com има ли някакво формула по която да се изчисли какви транзистори ще трябват при товар 4ома?
@Ichko защитата изобщо и не съм я слагал и какво имаш впредвид под "меко" захранване  |
има ЗАКОНА НА ОМ
меко захранване е това което не си държи параметрите при натоварване----колкото повече волумето е към макс -толкова повече пада напрежението на захранването
С поздрави hshop ! |
|
|
 |
shiksto Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 15:24 Заглавие: |
|
|
| hshop написа: | | shiksto написа: | @Slav4o.com има ли някакво формула по която да се изчисли какви транзистори ще трябват при товар 4ома?
има ЗАКОНА НА ОМ
меко захранване е това което не си държи параметрите при натоварване----колкото повече волумето е към макс -толкова повече пада напрежението на захранването
С поздрави hshop ! |
Знам го закона на ОМ споко!
А захранването от 47V като се натовари пада на 44-45 което мисля че не е проблем!! |
|
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 15:32 Заглавие: |
|
|
Ако ти ''кляка' захранването сложи филтриращи кондери с по-голям капацитет и трафа поне 6-10А ток на вторичната _________________
 |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 15:48 Заглавие: |
|
|
| BuRnOuT_BG написа: | | Ако ти ''кляка' захранването сложи филтриращи кондери с по-голям капацитет и трафа поне 6-10А ток на вторичната | Дам лесна работа ама един кондензатор 4700 uF / 63 V струва около 4 лв. поне тука във В. Търново , а трансформаторите задължително почват от 15 лв. нагоре . така, че не е толкова просто. Захранването е най-скъпо, начело с трансформатора. За мен този пад до 44 V е напълно приемлив ако е при пълна мощност това обаче е при товар 8 ома при 4 ома предполагам пак ще се държи прилично. Трябва да си със поне 4700 uF на рамо за едно крайно стъпало (това важи за 4 ома товар) с по-малко няма да минеш. |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 16:48 Заглавие: |
|
|
4700/ 63В български съм вземал по левче, преди 3-4 години, сега мисля че също могат да се намерят за под 2лв.
Размаха на амплитудата трябва да ти е накъде около +-40В, 27 е прекалено малко, вероятно някой транзистор не е точно в режим и не се отпушва достатъчно. Прегледай си генераторите на ток...всичко що задава режима на работа. _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 17:47 Заглавие: |
|
|
Най-добре 10000мкф на рамо и си пей ... _________________
 |
|