| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 11:47 Заглавие: Намаляне на Усилен аудио сигнал. |
|
|
Как мога да намаля аудио сигнал получен на изхода на усилвател до стойностите който е имал на входа на усилвателя. Трябва ми за грамофон който няма друг изход освен този за тонколоните. Искам да си запиша някоя друга стара плоча на компютъра а не мога.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 12:48 Заглавие: |
|
|
С Volume control - регулираш си нивото, колкото ти трябва. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 13:34 Заглавие: |
|
|
| е много лесно - с резисторен делител, сега колко точно трябва да е затихването ще определиш опитно |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 13:41 Заглавие: |
|
|
| А с потенциометър можеш да си го нагласиш както си искаш. |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 15:14 Заглавие: |
|
|
Здравейте ! С малко усилия-отворете грамофона и си изведете сигнал от входа на усилвателя ! Не забравяйте колко "гадости" може да изкара НЧУ - то
С поздрави hshop! |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 15:34 Заглавие: |
|
|
| Да ама от преди НЧУ сигнала се взима направо от дозата (динамична или кристална) с каквато и доза да е грамофона няма да е достатъчен сигнала направо за входа на звуковата карта. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 15:44 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | Да ама от преди НЧУ сигнала се взима направо от дозата (динамична или кристална) с каквато и доза да е грамофона няма да е достатъчен сигнала направо за входа на звуковата карта. |
Ще хване сигнал след предусилвателя-от входа на крайното стъпало- и през един кондензатор и екраниран кабел-към входа на звукавота карта. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 15:49 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | Да ама от преди НЧУ сигнала се взима направо от дозата (динамична или кристална) с каквато и доза да е грамофона няма да е достатъчен сигнала направо за входа на звуковата карта. |
Дълбоко се съмнявам да е така-особено за динамичната доза,а за какво ли се използуват RIAA предус-ля ? Погледнете и тези постове http://forums.techbg.com/lofiversion/index.php/t6520.html
Само,че си оправете кодировката да е кирилица,ако ви излязат "маймуни"  |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 17:02 Заглавие: |
|
|
Така благодаря на всички който се отзоваха. Прегледах много внимателно всичко което сте написали и по вероятно е да се спра на схемичката с резисторен делител и потенциометър за донастройка на нивото. Варианта за отварянето на грамофона ще отпадне едно за да не правя излишни спойки вътре (Едно нещо бачка ли си нормално аз не го докосвам!!! ) и второ дозата е динамична и сигнала няма да ми свърши никаква работа без RIAA коректор. Самият грамофон е доста качествена изработка на UNITRA и когато го пусна през тонколоните на "СТУДИО 2" звукът е по-добър и от компактдиск бих казал. Та идеята ми за това беше да взема сигнала на изхода за тонколоните. Фактически усилвателя на грамофона да стане нещо като предусилвател с RIAA.
hshop ,приятелю прегледах линка който си ми дал и там прочетох че може да се използва касетофон със PHONO вход. Сетих се че имам едно старо HITACHI с такъв вход и с коректор в него. Това остава една от другите ми алтернативи като краен случай.
 |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 19:01 Заглавие: |
|
|
Колев -дайте модела на тая УНИТРА-може да измислим нещо
Да не е приставката-грамофон към комплекта на усилвателя СТУДИО-черен цвят на кутията и ОЧЕВАДНИ белези по диска за стробоскопа на регулатора за обороти !
С поздрави hshop! |
|
|
 |
|