Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

NEO TV2962-TXF фаза по ниска честота

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Яну 27, 2007 17:43    Заглавие: NEO TV2962-TXF фаза по ниска честота Отговорете с цитат

ТВ-то е на мой комшия и му се очертава падане от 8-мия етаж. Получило е фаза по ниска честота. На шасито пише 090KP2562 AXT01/00. Състава е SDA5555-A068, 24C08, STV2248C.
STV-то е цъфнало като майска роза, а няколко съпротивления и диоди са така овъглени, че не се чете какви са.
Развивката тръгна след смяната на 7808, 7805 и STV2248. Екрана е тъмен. Като увелича G2, от 29-те инча в средата се виждат по-малко от 20, на възглавница, с обратен ход, без OSD.
Дали е заминало и SDA-то? Ще ми трябва схема и dump. Благодаря предварително.

Последната промяна е направена от vladimirstanoev на Съб Яну 27, 2007 22:36; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Яну 27, 2007 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитай товав атача успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 27, 2007 18:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Това си е шаси на BEKO 12.8 Тръгва с празна памет.ОСД идва от SDA5555-.Дигни го на цокъл и пробвай с друго или пък разпой тунера и виж дали идват дата и клок като сложиш празната памет.Паметта може да не е smd . провери и за ликажирали smd конд. Често го правят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Яну 27, 2007 18:44    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Това си е шаси на BEKO 12.8 .
Колега не пиши глупости шасито е Конка Twisted Evil
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 27, 2007 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, благодаря. Само не се карайте. И двете шасита, поне тези които изтеглих от файлообменника, се различават от мойто.
С неговата памет, с тази на fishev и с празна памет се държи по един и същи начин, т.е. проблема явно не е от паметта. Тунера е на 5 волта, но е с три обхвата и няма връзка с I2C-шините.
Ето още подробности по състава: STV9306A - BO, TDA7439 - МЧУ, ТА8246 - звук.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Яну 27, 2007 20:13    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
Колеги, благодаря. Само не се карайте. И двете шасита, поне тези които изтеглих от файлообменника, се различават от мойто.
С неговата памет, с тази на fishev и с празна памет се държи по един и същи начин, т.е. проблема явно не е от паметта. Тунера е на 5 волта, но е с три обхвата и няма връзка с I2C-шините.
Ето още подробности по състава: STV9306A - BO, TDA7439 - МЧУ, ТА8246 - звук.

Залагам че процесора ти е в канала-и кой знае колко още работи покрай него Crying or Very sad
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 27, 2007 20:30    Заглавие: Re: NEO TV2962-TFX фаза по ниска честота Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
Получило е фаза по ниска честота. На шасито пише 090KP2562 AXT01/00. Състава е SDA5555-A068, 24C08, STV2248C.
STV-то е цъфнало като майска роза, а няколко съпротивления и диоди са така овъглени, че не се чете какви са.
Развивката тръгна след смяната на 7808, 7805 и STV2248.
Възможно е да съм допуснал грешка но като прочете човек състава горе за кое шаси би си помислил човек най напред.От написаното по долу все пак не разбрах за кое STV говорим.В нета пък въобще не откривам такъв модел.Ако съм допуснал грешка моля за извинение.
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 27, 2007 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

ТВ-то временно отърва кожата, но процесора още не е отървал "канала" Laughing . Имаше утечка между SDA и SCL шините от TDA7439, което не било МЧУ за звука, a някакъв трилентов I2C audio-процесор. Има и някакво HEF4056, което сигурно също е дало фира. Екрана светна в синьо, с нормален размер, има OSD, но стои само на AV.
Pepi, няма за какво да се извиняваш. И двете STV-а са вътре. Ето още веднъж състава:SDA5555-A068, 24C08, STV2248C,STV9306A, TDA7439, ТА8246, HEF4056. В понеделик продължавам, но все още имам нужда от по-точна схема, заради разни почернели дребосъци Crying or Very sad
P.S.: Аз трябва да се извиня. Разменил съм последните две букви на модела Embarassed Вече го поправих.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 28, 2007 11:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Това HEF4056 е аналогов ключ.
Вероятно превключва AV-то от външния свят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 2:06    Заглавие: Отговорете с цитат

И така да докладвам. В понеделник вечерта смених ТDA-то, HEF-а, няколко съпротивления, няколко "изпарени" писти и един транзистор. Крайният ефект беше, че ТВ-то изкара само неговата тел. игра - тетрис.
Във вторник вечерта докарах образа по ниска честота, но от тунера все още нямаше никой.
Днес бях решил да пусна пост да питам дали проблема е от процесор за "канала" Laughing , от тунера или от менте STV2248, защото пробата с "пръста на Коцев" Laughing на входа на МЧУ-то не даваше признаци да работи.
Тази вечер се сетих, че имам осцилоскоп. Забърсах му прахта и го включих. Оказа се, че видеосигнала излиза от STV-то, влиза в HEF-а, но не излиза от него.
RC написа:
Това HEF4056 е аналогов ключ.
Вероятно превключва AV-то от външния свят.
Това добре си го написал, но трябваше да ми кажеш да не го купувам от KSP, защото точно то се оказа и менте Wink Evil or Very Mad Laughing Вярно, че струва 30ст., но по-добре да струваше 3лв. и да ми спести 3 вечери по 3 часа. По-важно е, че в крайна сметка ТВ-то отърва кожата.
Благодаря на всички, които се включиха в темата, както и на mitachi и zapad, които ми пратиха точната схема.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети