|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 11:05 Заглавие: |
|
|
Филипов, съгласен съм и въпреки че не съм сервизен специалист мисля че носим отговорност при "даване на акъл" на такива хора. Не е ясно какъв човек задава въпроса и как би се справил. Възможно е и да се справи и сам но ако не успее и по някакъв начин навреди на здравето си, това ще тежи на този който го е посъветвал. _________________ home studio |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 11:14 Заглавие: Re: Микровълнова |
|
|
| Anonymous написа: | | ...Но не мога да се оправя с търсачката ви .Излизат доста съпадения но на което и да кликна отива в някакъв архим с дати отпред и наи различни въпроси и отговори и там се загубвам и не мога да открия това което търся... |
Гост мисля, че съвсем ясно ти посочих кое търсене да ползваш! Понеже "повлякох крак" ще ти го напиша пак: ето това Търсене
Формата Search forums е малко по-друга и защо си се "нахвърлил" в/у нея не ми е понятно (вероятно заради това, че си достоен представител на тези които всичко си знаят, могат и от всичко разбират). Проблема обаче ти е друг - това което ще намериш ще го прочетеш и направиш пак по същия начин изпълнен с интерпретации на нещо което не си дочел и разбрал.
От самия ти начин на задаване на въпроса личи, че тази работа не е за теб, а последвалите ти способности да намериш нещо по темата само го потвърждават. Разбира се всеки има право да разполага със собствените си вещи както намери за добре. Въпрос на вкус.
Понеже темата май се очертава да е дълга - предпочитам да продължи в друг раздел. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 11:25 Заглавие: |
|
|
Светославе,мисълта ми е друга-ще вземе да сложи преградка от някакъв незнаен материал къвто не трябва и нищо чудно да изпържи антената на самия магнетрон,че нищо чудно и самия магнетрон.
Веднъж един клиент беше сложил някаква пластмаса вместо тая слюда,която беше се изпържила и беше си заминала капачката на магнетрона,както и самият магнетрон.
Друг съм виждал да ми носи с нова слюда печката и я захванал с видии,като пробил камерата с бормашината.
Всякакви изпълнения съм виждал.Клиентска им работа.
А за подобна манипулация едва ли в някой сервиз биха му взели повече от 15-20лв.
Просто се опитвам да го предпазя. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Bai ilia Нов потребител

|
|
|
 |
nasko70 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 16:30 Заглавие: Re: Микровълнова |
|
|
Виждам ,че сте много велики маистори и щом човека пита значи непремено е тъп и ограничен.Може пък да не е таолкова тъп и да успее да си смени скапаната слюда. И ако всички са толкова велики ,този форум а и доста други няма да сътествува,защото всички щяха да знаят всичко .А съм сигурен ,че и Вие ВЕЛИКИТЕ не заете всичко и сте направили много грешки и много предпазители са се стопили.Така ,че вместо да се правите на велики по добре си купете по един чифт цървули закъчете си ги на мониторите и да ви напомнят от къдие сте тръгнали, и ако не искате да помагате не пишете и обезсърчавайте хората който искат да направят нещо сами .А ако искате да им помагате, то става с ясни и точни съвети.
Надявам се, че не съм засегнал някои с думите си но страшно се дразня на хора които се правят на велики.Както казвате , все пак този форум е за маистори .Викам ти маисторе защото..... Щом сматате ,че се иска голям маистрлък да смениш една слюда, какъв ли ще ни трябва за нещо по сложно.!!!!!
Модерирано от RC
Нещо против да я караш малко по-кротко?
И без раздаването на квалификации кой какъв е, моля.
Ти се изказа по въпроса и даде ценните си наставления вече, дано да са от полза на питащия след като той не беше в състояние тези и още достатъчно други да си ги намери сам.
Аз също се дразня от хора с претенции и раздаващи квалификации написани по не най-грамотния начин. _________________ Път без препятствия обикновено не води до никъде. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 16:53 Заглавие: Re: Микровълнова |
|
|
| nasko70 написа: | ......... Щом сматате ,че се иска голям маистрлък да смениш една слюда, какъв ли ще ни трябва за нещо по сложно.!!!!!
....... |
Практиката е показала че най-големите бели стават при подценяване на дребните на пръв поглед неща! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 18:55 Заглавие: |
|
|
nasko70, ти готов ли си да поемеш отговорност ако недай си боже на този човек се случи злополука изпълнявайки указанията ти? Аз не съм "майстор" но също си поправям техниката сам и от опит мога да кажа че колкото и прост да изглежда ремонтът на нещо, когато го правиш за пръв път трябва страшно много да внимаваш защото обикновено все нещо се пропуска а друго се подценява. Когато ми се повреди нещо което не съм поправял, макар и да зная как ще стане, търся специалист. Това важи в особено голяма степен и за микровълновата фурна, особена за смяна на слюдата. _________________ home studio |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 28, 2007 20:08 Заглавие: |
|
|
Наско,паралела ти със цървулите е абсолютно безсмислен,в крайна сметка говорим за коренно различни неща-отношението към начинаещите колеги тук е отлично,всеки кой със каквото може им помага и ги насочва.Има много такива-ученици,младеж,хора които сега тепърва се учат и престъпват във занаята.
Но въпросния човек е съвсем друга работа-той не е от бранша,очевидно не е техник,няма необходимите познания и не ще да си закара уреда на квалифициран сервиз,щото да си плати,така както си плащат навсякъде по света затова че ще ти свършат работа,която ти не можеш и не разбираш-"така и баба знаела".Ако погледнеш какво пише под заглавиенто на форума ще разбереш-"Форум за сервизни техници и професионалисти".Той не е такъв-той е сладкар,месар,адвокат или депутат но не и сервизен техник...
Нищо против останалите нека и те да си присъстват тук.
За да не му се даде на този човек информация за ремонта хората са го претеглили на кантара и са решили че самия той е некомпетентен и може да направи по-големи поразии за себе си или за уреда.Затва и са го насочили къдет му е мястото-към квалифицирания сервиз.
Ей ти си му дал-информация-да действа и дано да успее,а да не направи някой по-голяма беля.
Между другото стига сме дъвкали теми,темии дълги и широки дъвкани с години отпреди... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
nasko70 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 6:21 Заглавие: |
|
|
Котка на гръб пада ли ???
"Но въпросния човек е съвсем друга работа-той не е от бранша,очевидно не е техник,няма необходимите познания "
Как всички успяхе от 5 реда да разберете шо за човек е:сладкар месар адвокат....Какъвто и да е, штом се е поровил и е решил да попита това вече означава, че може би му е интересно ,че тепърва прохожда или един господ знае какво.Може би е 16 годишен пубер които е решил да оправи микровълновата.Кои знае какъв е ??Но определено няма необходимите познания ,защото ако ги имаше нямаше да пита.Но човека е попитал , потърсил е помош, а е получил още на първия си въпрос етикет тъпанар ,незнаещ,и т.н Занеси я в сервиз и талкова.И всички в един глас започнахте да му обяснавате колко е сложно и опасно как може да си скапе магнетрона и какво ли не.Смятам че не сте прави в случия ,ако тои си скапе печката ще знае че го е направил сам и едва ли ще се съди на мен ,или на когото и да било.Все пак не е самолет а е микровълнова и струва 100на лева.А вероятноста да я скапе е оше по голяма ако не знае какво да прави и какво да гледа.Но както и да е ,аз съм опитал да му помогна с това което знам и се надявам че е успялда се справи.Успех на всички _________________ Път без препятствия обикновено не води до никъде. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|