| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 22:59 Заглавие: Трансформатори? |
|
|
Като цена заслужава ли си човек сам да си навива по-мощни трансформатори? (т.е. като изключим работата, а смятаме само цената на материялите )
Каква е разликата в работата на обиковенния траф с Ш-образна сърцевина и тороидалните? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 23:05 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Каква е разликата в работата на обиковенния траф с Ш-образна сърцевина и тороидалните? |
Доколкото знам:
При тороидалните, магнитно поле се образува само около магнитопровода (сърцевината) .При Ш-образните магнитно поле се образува, както около сърцевината, така и около намотките(ако ще използваш Ш-образен траф в НЧУ най-добре е да се екранира)
Моето мнение е да си го купиш.Не е лесна работа да го изчислиш  _________________
 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 23:13 Заглавие: |
|
|
| BuRnOuT_BG написа: | Не е лесна работа да го изчислиш  |
А и навиването и сглабянето (стягането) си има тънкости ако не си се занимавал досега. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 23:56 Заглавие: |
|
|
интересува ме като цена колко по евтино излиза?
и се надявам човек който се е занимавал с това да ми каже пък после ако има смисул ще почна да чета и да питам  |
|
|
 |
|