| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 22:12 Заглавие: |
|
|
Подобен случай съм имал именно с новите телевизори. Транзисторите на видеоусливателите. Имат свойството да се оправят и да работят нормално с дни. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 22:35 Заглавие: |
|
|
Здравей Noel,извинявам се за неудобството,би ли ми написал малко повече за наблюденията си/може и на лични/спойките са прегледани многократно не че не е възможно да има пропуски,но по характера на дефекта по скоро го отдавам на активен елемент,по скоро интуиция,а диода не е,имитирaл съм го и като прекъснаl и като с утечка/100к/. _________________ Димитър
Последната промяна е направена от dima на Сря Яну 31, 2007 22:48; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 22:45 Заглавие: |
|
|
Навремето поднобни явления имаше често често и в Е380 и във ВТ84,срещал съм го и по западни телевизори-видеоусилвателни крайни транзистори на мерене абсолютно здрави правят такива номера.Особено КТ940.
Явно иде реч за прекъсвания на някой извод чат-пат.
Може би и тук случая е подобен. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 22:54 Заглавие: |
|
|
Това което ме смущава и което го видях с очите си е просто намаляване на зеления цвят,не изчезване,наистина наподобява нещо подобно на КТ940,но аз лично не сън забелязвал нещо побно на западен телевизор,особено нов,затова мнението на Noel силно ме заинтересува,а той е един от най-добрите специалисти според мен. _________________ Димитър |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 23:07 Заглавие: |
|
|
Скоро имах нещо подобно, дето в началото си помислих че ще го оправя в сервизен режим. Тлевизора не беше SVA, някой друг , може би NEO. Схемата на видеоусилвателите ми се стори доста странна. Не си спомням кое шаси е точно, затова Дима дай ми малко насока за шасито да погледна за такова чудо ли е ставало въпрос. . Оказа се транзистор 2SC1815. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 23:17 Заглавие: |
|
|
изпращам схема,не мога да гарантирам дали е същата,но схемата на платката на кинескопа е 1:1.Гледах двата транзистора/наистина не сън ги мерил/,но ми се струва че те са общи и за трите цвята,но може и аз да съм закачил от късмета на Коцев. _________________ Димитър |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 23:32 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | | изпращам схема,не мога да гарантирам дали е същата,но схемата на платката на кинескопа е 1:1.Гледах двата транзистора/наистина не сън ги мерил/,но ми се струва че те са общи и за трите цвята,но може и аз да съм закачил от късмета на Коцев. |
Не, не е това дето аз имах проблем. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 0:01 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Оказа се транзистор 2SC1815. | За този транзистор потвърждавам че прави проблеми в най масовото китаиско шаси в момента със процесор LC(малкия корпус) и LA76810 До него има още един 2SA1015 Предполагам че нарушава преходи от разряди в" качествените" кинескопи на тези тояги Абе с една дума жална ни маика с тези измислени дефекти дето не са ни ги преподавали даскалите навремето  |
|
|
 |
veno Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 6:59 Заглавие: |
|
|
| Имал съм подобен случай с PHILIPS, след голямо чакане реших да отворя цокъла на кинескопа, където намерих посиняло краче на R-катода. Смених цокъла и дефекта не се е появявал вече година. Дано съм дал идея!!! |
|
|
 |
joro_61sv Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 9:17 Заглавие: Телевизор SVA D2105 |
|
|
По времето на прочутите Електрони 380/382/280 и т.н. имах същия проблем. КТ940 доста често ми носеха приходи та тогава реших проблема така :охладих съмнителния транзистор с памуче напоено със спирт или го подгрях споялника и дефекта се прояви.Като го измерих даваше здрав!Успех! _________________ Човек се учи от грешките си! |
|
|
 |
|