| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 15:05 Заглавие: Голдстар шаси РС04 свита картина вертикално |
|
|
Правил съм хиляди телевизори Голдстар с проблем във вертикалното обаче този ми се упре.Свит е отдоло и отгоре с по 5-6см и няма разпъване. Слагах две схеми 1170 като втората я отпоих от вертикална платка на В.Т. Сменени всички електролити .Захранване има 27в след диода и след съпротивлението от 10 ома отиват 25в на самата схема.По напрежение схемата е в режим . Импулсното също е редовно след ремонта му и го оставих 115в .Някой ако е правил някаква химия нека сподели защото според моите науки без химия едва ли ще стане.Въобще съдбата започна всеки ден да ми поднася такива изненади....  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 15:12 Заглавие: |
|
|
Намали R308 . _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 15:14 Заглавие: |
|
|
R308 1.2 ома ???Пробвай с друго и виж и електролита на изхода  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 16:17 Заглавие: |
|
|
| И аз се боря с такъв дефект на един монитор и май ще излезе отклонителната система накрая. Грее ли ти над нормалното чипа? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 16:22 Заглавие: |
|
|
Не постигнах резултат с намалянето на 1.2 ома до 0.6ома
Електролитите до един са сменени с нови .Явно си има повреда нещо но къде е баш на Заразан едва ли ще я открия. Жоро чипа е студен като мъртвец нищо че не съм сложил радиатора че ми пречи. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 16:30 Заглавие: |
|
|
Коцев , имах някакъв подобен случай , но при мен правеше черта след около 10 мин работа . Я смени двата резистора на захранването , нискоомните , при мен единия правеше въртел ........ _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 16:37 Заглавие: |
|
|
Сашо пий едно винце довечера от мое име .Аз както винаги черпя. Излезе именно от тоя електролит 470мкф.Понеже се писах болшой майстор и не отворих схема да гледам разчитайки че я знам наизуст именно тоя електролит съм пропуснал защото той се намира на един педей място от вертикалната схема .А аз смених всички около нея. Сега като отворих схемата и го намерих на шасито и като сложих нов картината заспа.Благодаря ви .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 18:03 Заглавие: |
|
|
Във тва шаси на голдстар колкото повече електролити наоколо около проблемната област смениш-толкоз по-добре.Имал съм такива дето всичките в захранването,във ВО- обратноходовия и твоя изходния и всички филлтражи на изхода на импулсното бяха все занижили капацитет кат ги мериш.Кой с малко,кой с много.
Сменяне на поразия му е майката там. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 18:48 Заглавие: |
|
|
Така се получава като нямаш навика да проверяваш нещата с осцилоскоп. Щеше да го хванеш дефекта за 3мин. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 19:50 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Така се получава като нямаш навика да проверяваш нещата с осцилоскоп. Щеше да го хванеш дефекта за 3мин. |
Всичко опира до тертип на работа-аз примерно имам 3 осцилоскопа и последния съм го пускал да не кажа голяма дума-сигурно има година оттогава-просто нямам навика да работя с осцилоскоп.
Достатъчно много беди се оправят и по стандартния метод.
примерно при мене е закон при квито и да е проблеми с изх.стъпало на ВО първо да сменям обратноходовия кондензатор и изходния на ОС.
И без тва дори да е гръмнал чипа те двата в 95% от случаите са виновни за гибелта на чипа.Те са и основната причина за изместване на работната точка на изходното стъпало и греенето му.
Така че тва ми е винаги първата работа.
Второ-ако не стане-вече чип.
Просто колегата Коцев е сложил каруцата пред коня затва така се получава-важното е че го е направил,макар и по-по-трудния метод. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|