| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stanev Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 21:04 Заглавие: Проблем с микровълнова фурна |
|
|
Имам проблем с микровълновата фурна.Работи ми само дисплея,а микровълните не ми се включват.Иначе ми отброява времето.Кайете според вас къде е проблема.Благодаря предварително.
2589 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 21:56 Заглавие: Re: Проблем с микровълнова фурна |
|
|
| Stanev написа: | Имам проблем с микровълновата фурна.Работи ми само дисплея,а микровълните не ми се включват.Иначе ми отброява времето.Кайете според вас къде е проблема.Благодаря предварително.
2589 |
Отвория.От страната да мегатрона има един голям повишаващ трансформатор.Там има два диода единия е свързан към корпус.Иzмериго дали не е окасил.Трябва да има е един предпазител нещо от рода на 10А/5КV. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 31, 2007 21:57 Заглавие: |
|
|
Ако си нямаш понятие-по-добре на сервиз.
Ако ли не-първичната на трафа захранена ли е? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Stanev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 9:04 Заглавие: Микровълнова |
|
|
Благодариа ти за съвета.Сега нямам време,но довечера ще направя това,което казваш.Тогава ще напиша какво съм видял.Благодаря ти още веднъж  |
|
|
 |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 11:27 Заглавие: |
|
|
За да не отварям нова тема ще пиша тук.Прегоря ми слюденият лист който е пред магнетрона и стана проводим.Доколкото знам се продават големи листове и питането ми е мога ли да го заменя с нещо друго.Пробвах с текстолит гетинакс и клингерит и направо ги подпали.Някакви идеи????Тази слюда само защитна роля за магнитрона ли играе защото сега си я ползваме без нея _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 12:38 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Тази слюда само защитна роля за магнитрона ли играе защото сега си я ползваме без нея |
Рискуваш да си замине магнетрона при липсата на тази преграда.
| Цитат: | | Пробвах с текстолит гетинакс и клингерит и направо ги подпали. |
Естествено!
Материалите имат различна диелектрична проницаемост и различни загуби при тази честота - tangens(delta)!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 15:04 Заглавие: |
|
|
С експериментите които си правиш с разни прегради рискуваш да ебеш мамата на магнетрона.
С пускането без преграда-също към погребението на магнетрона си се насочил с бързи крачки.
По магазините продават такава слюда-изрязваш си от по-голямо парче точния профил и го слагаш-това е.
Ако не можеш да се оправиш-закарай я на срвиз. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
plamsky Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 17:07 Заглавие: |
|
|
А в кои магазини трябва да търся такава слюда можеби в магазините за резервни части на печки и хладилници .А относно това дали мога да се справя ами правил съм 3-4 микровълнови с далеч по сериозни проблеми и доколкото съм запознат тази преграда служи само да предпазва магнитрона от замърсяване.Между другото така си я ползвам повече от два месеца но всичко което се топли го затваряме много добре да не пръсне нещо върху магнетрона _________________ няма нищо невъзможно на този свят |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 01, 2007 17:55 Заглавие: |
|
|
Щом си правил-толкоз по-добре значи ще се справиш-виж в МПЕлектроникс при Иван на Пиротска-магазина на втория етаж-там имаше много видове слюди.Сещаш ли се за къде ти говоря?
Реално погледнато всяко замърсяване или влага около антената на магнетрона може да доведе до пробив.А пробива води до бързата гибел на магнетрона.
Виждал съм магнетрни които след няколко искрови разряда и са туш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пет Фев 02, 2007 18:41 Заглавие: |
|
|
Тази слюда се казва Меканит . Моята като си я сменях ми отрязаха едно парче с приблизителни размери и аз в нас с мн търпение си я оформих като старата ... Но внимаваи мн е чуплива и ако не си търпелив и внимателен може да се вкара в преразход тъй като ще си многократен клиент за меканиет в магазина Търпение преди всичко .. а относно цената .. за моето парче ми костваше по спомени 3-4 лв така че поносимо е  _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
|