Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

LG CF-21D30X - разстройва се

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
taz_diablo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Яну 31, 2007 23:50    Заглавие: LG CF-21D30X - разстройва се Отговорете с цитат

Здравейте,
Телевизора е LG CF-21D30X шаси MC64B и състав:
Проц: GMS84524-TB010
Памет: 24C04
Захр: STRS5707
Видео: TDA8362B
Аудио: LA4282
Проблема на телевизора е че след около 1 мин работа картината и звука изчезват, като преди да стане черен екрана програмата се разстройва. Варикапното напревение изчезва, всички други напрежения са точни. Сменил съм всички електрилити който се сменят за всеки случай. След като презаписах паметта проблема с изчезването на картината и звука изчезна, но пък сместо това програмата се разтройва плавно докато изчезне нацяло, но екрана не става черен. След като се пусне автоматично търсене програмите не се запаметяват и си остават тези които са били запаметени преди, а иначе си спира на свички програми. Ръчна настройка също не помага. Пробвах с настройка на AFC и AGC, както и смяна на стабилизаторите за 5V и 8V, но без успех. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека да ми даде насока за действие.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tehnika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sandanski

МнениеПуснато на: Чет Фев 01, 2007 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

за начало виж стабилизатора на 30 волта.смени го.ако ли не пробваи с тюнера.
Върнете се в началото
joro_61sv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Малта

МнениеПуснато на: Чет Фев 01, 2007 13:45    Заглавие: LG CF-21D30X - разстройва се Отговорете с цитат

Виж как се променят напреженията на Q101-C3198 . Смени го за проба с SF245 от старите МЧУ-та на ВТ-85/84 те са температурно стъбилни.Имах предвид транзистора за настройващото напрежение на LG-то .Успех!
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 01, 2007 14:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Почети и тук малко http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=26393&start=10&postdays=0&postorder=asc&highlight=goldstar&topicshow=GOLDSTAR%20TV%20CK21D62X%20%E3%F3%E1%E8%20%ED%E0%F1%F2%F0%EE%E9%EA%E0%20%ED%E0%20%EA%E0%ED%E0%EB%E8%F2%E5%20%E2%20UHF
Върнете се в началото
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Чет Фев 01, 2007 21:26    Заглавие: Re: LG CF-21D30X - разстройва се Отговорете с цитат

taz_diablo написа:
Здравейте,
Телевизора е LG CF-21D30X шаси MC64B и състав:
Проц: GMS84524-TB010
Памет: 24C04
Захр: STRS5707
Видео: TDA8362B
Аудио: LA4282
Проблема на телевизора е че след около 1 мин работа картината и звука изчезват, като преди да стане черен екрана програмата се разстройва. Варикапното напревение изчезва, всички други напрежения са точни. Сменил съм всички електрилити който се сменят за всеки случай. След като презаписах паметта проблема с изчезването на картината и звука изчезна, но пък сместо това програмата се разтройва плавно докато изчезне нацяло, но екрана не става черен. След като се пусне автоматично търсене програмите не се запаметяват и си остават тези които са били запаметени преди, а иначе си спира на свички програми. Ръчна настройка също не помага. Пробвах с настройка на AFC и AGC, както и смяна на стабилизаторите за 5V и 8V, но без успех. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека да ми даде насока за действие.
Клега да не бяга AFT?
Върнете се в началото
taz_diablo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 18:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги пробвах всичко което ме посъветвахте, но за съжаление телевизора пак не слуша Crying or Very sad . Смених ценера на 30V, тунера, Q101-C3198 го замених с посочения, пробвах дори и с друг TDA8362 за всеки случай.Стигам до процесора който е GMS84524-TB010, до сега не съм си имал работа с такъв. Поиграх си да проследя какво става около него и забелязах,че когато изчезнат 30-те волта това се дълйи на подаденото ниво от процесора към Q101-C3198, който е за настройващото напрежение. В крайна сметка в момента телевизора е на следното дередже: тръгва нормално до момента в който изчезват 30-те волта и тогава трябва да се спре и да се пусне за да тръгне пак нормално. След като се пусне автоматично търсене - всичко минава нормално и когато свърши 30-те волта ги няма и пак трябва да се рестартира. Въпроса ми е възможно ли е проца да е за хвърляне?

ПП: Забравих да добавя, че няколко пъти ми се случи когато искам да запаметя някоя програма на ръчно търсене при натискане на ОК за запаметяване - телевизора изгасва и тръгва пак(рестартира се).
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай и с нова памет като сложиш .Тук презапис мисля че няма нужда.Трябва да тръгне и с празна .Щом казваш че след като си я припоил се е появила картина може от нагряването нещо да и става .
shopov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 20:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Стигам до процесора който е GMS84524-TB010, до сега не съм си имал работа с такъв. Поиграх си да проследя какво става около него и забелязах,че когато изчезнат 30-те волта това се дълйи на подаденото ниво от процесора към Q101-C3198, който е за настройващото напрежение. В крайна сметка в момента телевизора е на следното дередже: тръгва нормално до момента в който изчезват 30-те волта
30-те волта ти идват от захранването през 18К 2W Виш за лоши спойки там.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
taz_diablo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 0:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, смея за отбележа че успях да го преборя това LG и ще споделя с вас решението на проблема. След като пробвах с нов процесор LG9734-02C (това е името на проца, а не както съм посочил по нагоре) се оказа, че проблема не е в него, а аз бях убеден, че там е дефекта. В последствие забелязах какъв е бил същинския проблем - след около минута работа забива шина данни и затова се получавали тези магарии. Виновника за това се оказа платката за телетекста, която беше отстранена и телевизора вече работи супер Razz
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети