| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
prestije Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 03, 2007 13:55 Заглавие: Нов транзистор - преход гейт сорс |
|
|
На закупен чисто нов транзистор MTP5P25 прехода гейт - сорс ми пищи на зумер - Това нормално ли е или тразистора е дефектен??
P-channel TMOS power FET. 250 V, 5 A, Rds(on) 3 Ohm. in 3-pin TO-220AB
Друг закупен аналог 2SJ449 (от Младконструктор) ми пищи на дрейн-сорс.
Незнам май само ментета продават.
Някой би ли ми казал от къде да си поръчам елементите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 03, 2007 14:58 Заглавие: |
|
|
| И в двете посоки ли ти пищи ?Сигурно си го отпушил. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 03, 2007 15:32 Заглавие: |
|
|
Винаги съм се чудел как смело се мерят MOS транзистори и мултиметър и смело се правят заключения.  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 03, 2007 15:37 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Винаги съм се чудел как смело се мерят MOS транзистори и мултиметър и смело се правят заключения.  |
Липса на знания + мързел да се прочете малко за МОС транзисторите. А е и най лесно да питаме по форумите.  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 05, 2007 11:42 Заглавие: Re: Нов транзистор - преход гейт сорс |
|
|
| prestije написа: | На закупен чисто нов транзистор MTP5P25 прехода гейт - сорс ми пищи на зумер - Това нормално ли е или тразистора е дефектен??
P-channel TMOS power FET. 250 V, 5 A, Rds(on) 3 Ohm. in 3-pin TO-220AB
Друг закупен аналог 2SJ449 (от Младконструктор) ми пищи на дрейн-сорс.
Незнам май само ментета продават.
Някой би ли ми казал от къде да си поръчам елементите. |
Гейт-сорс,ако си сигурен не трябва да "пищи" ако това е така,или е пробил или е менте.Дрейн- сорс е възможно да пищи и транзистора да е здрав.
Бърза и не толкова гарантираща проверка на МОС транзистор с мултицет се извършва така.За N-канал: Допира се минуса на сондата до сорса,плюса до гейта на транзистора.Бързо след това ,полюса се допира до дрейна без да се пуска сорса.Уреда трябва да покаже малко съпротивление(зависи от мощността на транзистора).След това се разменят сондите.Плюса се допира до до сорса ,минуса до гейта.След това бързо без да се пипа гейта с пръсти плюса се слага на дрейна минуса на сорса.Уреда требе да покаже огромно съпротивление.Също така трябва да се измерва технологичния диод сорс-дрейн ,плюс на сорс,минус на дрейн.Измерването на Р-транзистор е аналогично с обратен поляритет на сондите от описания... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 23:53 Заглавие: |
|
|
| така и така ги мереш с мултицет,я забучи трите извода в проводима гума-дай ги на късо.след това измери дрейн-сорс без да пипаш гейта и ако сапротивлението е безкрайно/поне в едната посока ,в другата може да ти покаже РН преход при вградендиод/запойвай транзистора кадето му е мястото и не му мисли много |
|
|
 |
|