Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нов транзистор - преход гейт сорс

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
prestije
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Кубрат

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2007 13:55    Заглавие: Нов транзистор - преход гейт сорс Отговорете с цитат

На закупен чисто нов транзистор MTP5P25 прехода гейт - сорс ми пищи на зумер - Това нормално ли е или тразистора е дефектен??
P-channel TMOS power FET. 250 V, 5 A, Rds(on) 3 Ohm. in 3-pin TO-220AB

Друг закупен аналог 2SJ449 (от Младконструктор) ми пищи на дрейн-сорс.
Незнам май само ментета продават.
Някой би ли ми казал от къде да си поръчам елементите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2007 14:58    Заглавие: Отговорете с цитат

И в двете посоки ли ти пищи ?Сигурно си го отпушил.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2007 15:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Винаги съм се чудел как смело се мерят MOS транзистори и мултиметър Confused и смело се правят заключения. Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2007 15:37    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Винаги съм се чудел как смело се мерят MOS транзистори и мултиметър Confused и смело се правят заключения. Sad

Липса на знания + мързел да се прочете малко за МОС транзисторите. А е и най лесно да питаме по форумите. Very Happy
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 11:42    Заглавие: Re: Нов транзистор - преход гейт сорс Отговорете с цитат

prestije написа:
На закупен чисто нов транзистор MTP5P25 прехода гейт - сорс ми пищи на зумер - Това нормално ли е или тразистора е дефектен??
P-channel TMOS power FET. 250 V, 5 A, Rds(on) 3 Ohm. in 3-pin TO-220AB

Друг закупен аналог 2SJ449 (от Младконструктор) ми пищи на дрейн-сорс.
Незнам май само ментета продават.
Някой би ли ми казал от къде да си поръчам елементите.

Гейт-сорс,ако си сигурен не трябва да "пищи" ако това е така,или е пробил или е менте.Дрейн- сорс е възможно да пищи и транзистора да е здрав.
Бърза и не толкова гарантираща проверка на МОС транзистор с мултицет се извършва така.За N-канал: Допира се минуса на сондата до сорса,плюса до гейта на транзистора.Бързо след това ,полюса се допира до дрейна без да се пуска сорса.Уреда трябва да покаже малко съпротивление(зависи от мощността на транзистора).След това се разменят сондите.Плюса се допира до до сорса ,минуса до гейта.След това бързо без да се пипа гейта с пръсти плюса се слага на дрейна минуса на сорса.Уреда требе да покаже огромно съпротивление.Също така трябва да се измерва технологичния диод сорс-дрейн ,плюс на сорс,минус на дрейн.Измерването на Р-транзистор е аналогично с обратен поляритет на сондите от описания...
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 23:53    Заглавие: Отговорете с цитат

така и така ги мереш с мултицет,я забучи трите извода в проводима гума-дай ги на късо.след това измери дрейн-сорс без да пипаш гейта и ако сапротивлението е безкрайно/поне в едната посока ,в другата може да ти покаже РН преход при вградендиод/запойвай транзистора кадето му е мястото и не му мисли много
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети