| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladkko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 04, 2007 15:46 Заглавие: FUNAI MK8 |
|
|
| Колеги свърши ми училището с този funai .Като го пусна студен работи 15-20 мин. без проблем след това се задейства защитата и остава в стенбай .При повторно вкючване тръгва за 2-3 сек. и изключва.Всички напрежения са нормални.Сменях-процесор,видеопроцесор,ТХО,всички танзистори и диоди в ON-off веригата. Ако някой може да помогне с нещо ще съм благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 04, 2007 16:10 Заглавие: Re: FUNAI MK8 |
|
|
| vladkko написа: | | Колеги свърши ми училището с този funai .Като го пусна студен работи 15-20 мин. без проблем след това се задейства защитата и остава в стенбай .При повторно вкючване тръгва за 2-3 сек. и изключва.Всички напрежения са нормални.Сменях-процесор,видеопроцесор,ТХО,всички танзистори и диоди в ON-off веригата. Ако някой може да помогне с нещо ще съм благодарен. | Махни за проба платката на телетекста само виж на кои пинове влиза и излиза видео сигнала Даи ги накъсо с мост и пробвай Ако дефекта излезе от тази платка тръгни по тракта на 5 волта в нея имаше един кондензатор които ликажираше правеше тези номера Успех |
|
|
 |
vladkko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 04, 2007 16:21 Заглавие: Re: FUNAI MK8 |
|
|
| tv-то е без телетекст |
|
|
 |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 04, 2007 17:55 Заглавие: |
|
|
| Ако си сменил кондензаторите/огледаи все пак добре да не си пропуснал накой/ би трябвало да бъде студена спойка.Поиздухай го с топъл въздух докато работи в началото.Така може би ще определиш приблизително мястото където ти е проблема. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 04, 2007 18:09 Заглавие: |
|
|
Когато не тръгва откачи захранването на вертикалния чип  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 04, 2007 20:45 Заглавие: |
|
|
| От +180 волта имаше един ценер който пазеше от високо изходно напрежение ,и при ликаж в него се получаваше този ефект.огледай там че нямам в момента схема да ти кажа точно кой е. |
|
|
 |
vladkko Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 15:12 Заглавие: |
|
|
| c281-1\50v и всичко е ок |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 20:06 Заглавие: |
|
|
| Точно този модел нямаше ли един кондензатор 330мф в първичната?Аз два пъти съм имал случай ТВто тръгва и след определено време минава в стен бай и ако след извесно време го стартираш тръгва и след малко пак угасва.Ако е този модел сменяй 330мф. |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 20:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | c281-1\50v и всичко е ок | Оправил го е. |
|