|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Фев 03, 2007 20:51 Заглавие: Импулсно захранване с полумостов преобразувател |
|
|
| Мисля да експериментирам и искам да направя импулсно захранване като използвам за трансформатор този от компютърно захранване. Там той работи в схема полумостов преобразовател. Интересува ме какви транзистори мога да използвам, тъй като всеки подава половината от изправеното напрежение (310 V) може ли да се използват такива с по-ниско CEmax от 310 V например имам едни за 210 V. Или какви други подходящи ще ми препоръчате, но да съм сигурен, че няма ментета сред тях. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 05, 2007 13:13 Заглавие: |
|
|
| Напрежението работно на транзисторите трябва да е по голямо от 345 волта,което по стандарт(май) достига при най високото мрежово,защото то се прилага върху двата транзистора по времето когато са запушени,освен това винаги има "звънвания" при преминаване на тока през нулата,чиято амплитуда се наслагва върху тази от изправителя.Затова обикновено транзисторите се презапасяват два пъти по напрежение.Да си избереш транзистори трябва да решиш и други неща.Честота на преобразуване,коефициент на натоварване и стабилизация и т.н.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|