| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
medic Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 05, 2007 18:42 Заглавие: Дъно ASUS не пали |
|
|
Здравейте. Попадна ми дънно на ASUS (P4B533-V) имам процесор за това дъно и реших да го ползвам. За съжаление то не тръгна и които ми го даде няма представа да ли е работело. Тъй като това дъно има схема която съобщава ако има грешка при стартиране (ASB1000-A) с процесора ми дава грешка “System failed CPU test” след около 10s от стартирането и го повтаря докато него изключа със задържането на бутона. Ако пусна дъното без процесор още със стартирането се чува грешка “No CPU installed” и след около 10s започва да ги редува “No CPU installed” и “System failed CPU test”. Процесора стопля съвсем малко. Измерих напрежението на ядрото и беше около 1,57V ( което ми се вижда малко високо но си мисля че пак трябва да тръгне ). Мисля си да ли не е проблема в BIOS-а. Възможно е повреден или може версията му да е по- стара и да не разпознава процесора ( който е Celeron 2.6GHz ). Ако някои се е сблъсквал с подобен проблем моля да пише за да мога да се насоча към нещо. Не че е голяма загуба че не работи дъното но обичам да се ровя в неща които нещът да работят .
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 9:00 Заглавие: |
|
|
| Пробвай с по-малък процесор, с Р4 2,4 МНz или Celeron такъв. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 18:50 Заглавие: |
|
|
| На процесора има написан код от рода на SL5UJ,напиши какво пише на твоя процесор,за да видим дали дъното го подържа. |
|
|
 |
nikolovs Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 20:34 Заглавие: |
|
|
| явно този процесор не е за твоето дъно.пробваи сас по стар процесор ,дали щте стане |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 22:12 Заглавие: |
|
|
| Напротив,аз пък мисля,че подържа въпросния процесор.В сайта на Asus има много подробно ръководство за това дъно и сьм за такава последователност:първо четеш,после правиш експерименти и чак когато се подготвиш,се изказваш. |
|
|
 |
medic Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 16:44 Заглавие: |
|
|
| Мисля че кода за който питаш е този S L 6 V V ( пиша ги разделени да не се обърка двойното V с W ). Направих и снимка на процесора, но срещам затруднение да я приложа :oops: . Ако ти е необходима мога да ти я пратя на e-mail. |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 17:07 Заглавие: |
|
|
Решението е следното:
Слагаш celeron 2.4 флашкаш с биос версия 1009.001 и после си слагаш 2.6 селерон. Дъното може да не работи вече с 2.4 селерон. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 19:29 Заглавие: |
|
|
| Процесора ти е P4 Celeron 2.6,ядро northwood,шина 100 Мхц,технология 0.13 микрона,захранващо напрежение 1.5 в. Въпросното дъно работи с този процесор и изисква версия на биоса 1009.002,но би трябвало да тръгне и с по стари версии.По важно е да свалиш инструкцията на дъното и да сложиш всички джъмпери и ключета по дефулт.Да не забравя-трябва да ресетнеш и биоса. |
|
|
 |
medic Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 19:14 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за всички мнения които дадохте. Относно мнението на grishan за джъмперите и ключетата съм ги проверил всичките, BIOS-а е ресетнат и дори съм махнал батерията така че при всеки старт той е нулиран. Сега ще потърся по-малък процесор от някои познат и в същото време ще потърся и програматор да видя записа на BIOS-а и по възможност ще запиша последната му версия. Като постигна някакъв напредък ще пиша. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Фев 13, 2007 11:55 Заглавие: |
|
|
BIOS можеш да го презапишеш и със програма, не е задължително да е с програматор В сайта на Asus има тия инструменти, зареждат се от DOS със стартираща (системна) дискета. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|