| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Съб Ное 20, 2004 13:41 Заглавие: Grundig -CUC1836 - захранване |
|
|
Захранването е с ТДА4605-3 и два оптрона.Проблема е че +А е 10В вместо 140В и се мени( цъка), останалите напрежения са също по-ниски.До сега съм сменял ТДА4605 , двата оптрона, електролитите ,диодите и съпротивленията съм ги мерил.В вторичните вериги няма късо, натоварен с лампа ефекта е същия.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 20, 2004 15:07 Заглавие: |
|
|
| Това в ST.BY- ли или в нормален режим? Защото скоро имах подобен проблем и загубих доста време докато забележа , че имало мрежов траф за ST.BY. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 20, 2004 17:11 Заглавие: |
|
|
| Да има отделно захранване за ST.BY , но там всичко е в ред.Единия оптрон е за on/off , отпушвах го и го запушвах принудително ,но няма никаква промяна. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 20, 2004 18:14 Заглавие: Re: Grundig -CUC1836 - захранване |
|
|
| GOSHO написа: | Захранването е с ТДА4605-3 и два оптрона.Проблема е че +А е 10В вместо 140В и се мени( цъка), останалите напрежения са също по-ниски.До сега съм сменял ТДА4605 , двата оптрона, електролитите ,диодите и съпротивленията съм ги мерил.В вторичните вериги няма късо, натоварен с лампа ефекта е същия.  |
Ми то не остава друго, освен да смениш и неелектролитните кондензатори. |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 11:07 Заглавие: |
|
|
| Не знам какго пробваш закачено ли е карайното стъпало или не.Влючи му за товар една лампа и тогава пробвай.Едва тогава могат да се отделят някои стъпала.Така не е известо нищо. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 12:40 Заглавие: |
|
|
| Проблема се оказа точно в начина на проба ,вместо да вадя крайния транзистор го запушвам (B-E накъсо) ,а се оказа че той има утечка ,която с цифров уред на диоди не се мереше.Като извадих транзистора захранването тръгна с лампа. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 18:18 Заглавие: |
|
|
| GOSHO написа: | | Проблема се оказа точно в начина на проба ,вместо да вадя крайния транзистор го запушвам (B-E накъсо) ,а се оказа че той има утечка ,която с цифров уред на диоди не се мереше.Като извадих транзистора захранването тръгна с лампа. |
Трябваше с това да започнеш, че си запушил крайния транзистор (?).
Аз лично за първи път чувам за такъв метод за елиминиране на товара на хоризонталната, но не го намирам за удачен. |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 21:45 Заглавие: |
|
|
Както казват руснаците"100лет живи,100лет учис"  |
|