| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 0:46 Заглавие: TOSHIBA схема и съвет |
|
|
Модела е 14N21E2 шаси-ТМС 571А. Беше изгорял краиният на Н.О. ТТ2140. Захранването му бе 180волта. Съпротивлението от +В към веригата на оптрона от 120к. бе 155k. след смяната +В=130в/ пак ми се струва високо/ но се регулира от тримера, размерите на растера са нормални и зададените след ТХО напрежения са в нормите. До тук добре , но нямам ТТ2140 и сложих 2sd2499 /не отговаря по габарит,но за оргиналния не намерих почти нищо даже не знам дали е с вграден диод. Беше изгоряло и съпротивлението преди ТХО и не му личи стоионоста сложих2,2 ома. Телевизора работи 2мин и преминава в ст.бай.-като от дист може да се запусне. Втората проба направих с BU1508AX СЪЩАТА РАБОТА ДОРИ РАБОТИ ПО КЪСО ВРЕМЕ. Ако имате мнение по въпроса МОЛЯ споделете дано е от това,че не е орг. транзистора защото има ''при Владо'' и утре ще трябва да прекося града и да взема. ОСВЕН ТОВА МЕ ИНТЕРЕСУВА ВЛИЗАНЕ В СЕРВ. защото зеленее/маи бая е поработил със завишено захранване. Процесора е ST92......... Видео/дефлекшана е STV 2248. БЛАГОДАРЯ прдварително и пак ако има някой да ми метне схема  _________________
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 7:35 Заглавие: |
|
|
Виж това в пощата ще свърши ли работа.
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 8:09 Заглавие: |
|
|
| Емо, и от мен нещо в пощата.Успех! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 9:17 Заглавие: |
|
|
Защо не провери в ALL DATASHEET? Нищо особено като транзистор, аз съм слагал без проблем други с диод. Ето и данните за всеки случай. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 19:52 Заглавие: |
|
|
| Мисля,че това менаване в стен бай ти е от това прехвърлящо ерче,което си сложил 2,2ом.Замени го с нещо от порядъка на 0,2-0,47ом. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 20:12 Заглавие: |
|
|
Сега поразгледах. Ако прекъсналото съпротивление е R527 - трябва да е 1.2ом и желателно да си е точно, защото определя тока при който се задейства защитата. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 21:29 Заглавие: |
|
|
Благодаря за информацията, която ми пратихте . С оргинален транзистор и съпротивление 1.2 ома телевизора не гасне, е на транзистрчето леко му е горещо ама сигурно е от топлият февруари . Утре ще порегледам кондезатори около драивера,но със схема си е друго ПОВЯРВАИТЕ  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 9:19 Заглавие: |
|
|
Нормално там загрява доста-остави го да работи-ако не стига температурата до някакви фрапиращи стойности или да гори транзистора след няколко часа работа-сдавай го така. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|