Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Траф от лампов ТВ - колко е мощен
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 19:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази вечер мисля да започне операцията! Имам проблем - трафа е свален от целия захранващ блок и сега незнам коя точно е парвичната пъи като преди години помня,че съм размотавал такъв и под парвичната имаше някакви други намотки с минимален брои навивки които и аз реално незнам за какво бяха.Някои ако може моля да помогни! На всяка макара сега гледам,че пиши СТ-310 а не СТ-270 или СТА-270 по това трябва ли да разбирам,че трафа е 310 вата и то с меден проводник?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 19:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Най дебелия проводник който може да ползваш е 1.6 мм при това става 2х55 изправено ,но да те открехна -за голяма мощност трябва да пренавиеш и първичната ,защото иначе ще има спад във нея. Освен това за стъпало 400 вата ти трябва към 600 вата захранване ,с една дума няма да стане точно каквото искаш. И за да не си мислиш че говоря наизуст -това съм го правил преди 2-3 месеца. Паспортната мощност на тези О магнитопроводи е около 400 вата ,по руски източници.
Върнете се в началото
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Слушай ИВО я заеби тая работа.Ти първичната не можеш да намериш ,не знам кво още не можеш пък си правил усилватели уж .Човек който се хваща с такова начинание като твоето не трябва да задава такива въпроси които питаш .Нищо няма да направиш да знаеш .Почва се от елементарните схеми не само на усилвателите ами въобще .Аз имам огромен опит специално от усилвателите повечето от който съм правил за експерименти да видя ,да се уча .Повечето стъпала -транзисторните де -изискват специфични настройки без които или не работят както трябва или горят.Виж ,извинявай ама го казвам за твое добро -опита се трупа с години ,последван от много грешки от които трябва да се учиш-мисля че колегите ще се съгласят с мен ,има готови усилватели и вече неса и много скъпи -заводска работа -пускаш и слушаш,никакви сметки никакви намотки Wink
Върнете се в началото
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 23:24    Заглавие: Отговорете с цитат

borko 30 написа:
Слушай ИВО я заеби тая работа.Ти първичната не можеш да намериш ,не знам кво още не можеш пък си правил усилватели уж .Човек който се хваща с такова начинание като твоето не трябва да задава такива въпроси които питаш .Нищо няма да направиш да знаеш .Почва се от елементарните схеми не само на усилвателите ами въобще .Аз имам огромен опит специално от усилвателите повечето от който съм правил за експерименти да видя ,да се уча .Повечето стъпала -транзисторните де -изискват специфични настройки без които или не работят както трябва или горят.Виж ,извинявай ама го казвам за твое добро -опита се трупа с години ,последван от много грешки от които трябва да се учиш-мисля че колегите ще се съгласят с мен ,има готови усилватели и вече неса и много скъпи -заводска работа -пускаш и слушаш,никакви сметки никакви намотки Wink

Аз предлагам да си върнеш думите назад като нито ме познаваш,че да кажиш какво мога и какво не а пък ни най-малко знаеш аз какъв опит имам и то точно в аудиото! По това че съм попитал нещо за да бъда абсолутно сигорен неможе да се съди колко съм в час с тези неща! Несъм се занимавал толкова подробно специално с такъв тип трафове и за това питам,а и трафа е най-малкото по сложност нещо за направата на един такъв амп! Парвичната е знам коя е пак нещо неси разбрал! На всяка макара пиши коя намотка с какво напрежение е и на парвичната пиши 110,127,220,237 волта,това го пиши на всяка макара като самостоятелни пак казвам. Въпроса ми беше дали всяка макара на краините и изводи на парвичната е за 220 волта или двете последователно са за 220 волта?
Върнете се в началото
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 23:30    Заглавие: ... Отговорете с цитат

ELP в какъв смисал най-дебелия проводник който мога да навия е 1,6мм? Искаш да кажиш,че по-дебел няма да се събере за това напрежение ли?
А до колкото видях при развиването се падат по 3 навивки за волт което ще рече ,че на всяка макара ще трябва да навия по 129 намотки а въпроса е дали ще се събере ако навивиам две по 1мм в паралел?
Върнете се в началото
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 23:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок.Връщам си думите ,исках да те предпазя от големи финансови загуби но щом си решил дерзай.По въпроса за трафа ,двете намотки са за по 110в за 220 се свързват последователно.Като ги вържеш и включиш в мрежата трябва съвсем леко да бръмчи ,имали голямо бръмчене изключваш веднага и обръщаш изводите на едната намотка.Дано този път да съм ти бил от полза
Върнете се в началото
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 0:07    Заглавие: ... Отговорете с цитат

borko 30 да това за намотките го знам но не бех сигорен дали двете заедно са за 220 волта. Като каза за големите финансови загуби си прав защото наистина една минимална грешка може да стане доста серозан проблем и то особенно при такъв амп като в случея.
Вече всични намотки без парвичната са развити и утре мисля да почвам да го навиивам. Другото интересно е ,чв над парвичната има някаква като шина която е само с един извод но нея несъм е развивал,какво да я правя? Те можеби е била вурзана през някои конденз на някаде....знам ли ги руснаците.
Върнете се в началото
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 0:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази медна пластина мисля че се закачаше на магнитопровода и играеше ролята на екран.Тя не ти трябва ,аз никога не съм я ползвал и всичко е било наред не я мисли .Нещо друго ,навивай го стегнато и мажи с лепило или лак всеки ред,като го покриваш после отгоре с кондензаторна хартия.
Върнете се в началото
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 0:29    Заглавие: ....... Отговорете с цитат

Тази пластина да не е развивам така ли? Ако го пусна без вторична но с магнитопровод естествено нали няма да се збърка?
Ще го навивиам като нормален траф без прешпанова хартия защото нямам а и немисля,че ще се збърка като почти всички трафове са така но пък ще стягам колкот мога.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 8:22    Заглавие: Отговорете с цитат

1. Това е форум, а не чат!
2. Винаги съм се учудвал как при елементарно непознаване на българската граматика, а така също (което е и по-важно) на основите на електротехниката и електрониката се захващаме с "грандиозни" проекти.
3. Подобни теми са обсъждани не веднъж и развитието на тази (вече на три страници) сочи, че по-подходящото и място ще е в друг раздел.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети